Hlavní obsah

Sparta hledá trenéra, Straka to rozhodně nebude

PRAHA

Pod vedením asistenta Borise Kočího se připravují fotbalisté Sparty. Chybějí čeští reprezentanti Blažek, Grigar, Pospěch a Kadlec i Slováci Kisel a Petráš. V pondělí odvolaný Hřebík na Letné skončil. Nový kouč je zatím v nedohlednu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

S návratem Františka Straky na Spartě nepočítají.

Článek

"Do odvolání trenéra Hřebíka jsme skutečně s nikým nejednali. K prvním kontaktům došlo v úterý, takže určitá jednání už probíhají. Nebylo by ode mne korektní, kdybych v tuto chvíli hovořil o konkrétních jménech a výsledcích. Jakmile se s některým z oslovených trenérů dohodneme, určitě s výsledkem seznámíme veřejnost," řekl Právu v úterý večer viceprezident Sparty Daniel Křetínský. Na dotaz, zda může být mezi oslovenými i loni v prosinci odvolaný František Straka, odpověděl jednoznačně: ne.

"Už jsem řekl několikrát, že si jeho práce velmi vážím, ale rozhodli jsme se jít jinou cestou a na tom trvám. Františka Straku určitě neoslovíme, i když jsem četl, že by se kdykoliv vrátil," zdůraznil Křetínský.

Hřebík měl být odvolán dřív

Šéf Sparty Právu potvrdil, že okruh trenérů, kteří jsou v hledáčku Sparty, se v podstatě neliší od těch, o nichž se hovoří. Jen pořadí není jasné. Mohlo by však vypadat následovně: Stanislav Griga, Vítězslav Lavička, Ivan Hašek, Zdeněk Ščasný a Josef Csaplár. Podle ČTK se Griga předčasně vrátil z Indie, aby mohl se Spartou jednat. Také se hovoří o tom, že Hašek kandidaturu na šéfa svazu za Spartu nevymění.

I když je Křetínský přesvědčen, že Hřebík nasměroval Spartu správně a výsledkový problém byl především v tom, že hráči neplnili jeho pokyny, většinový názor fotbalistů a osobností kolem kopané se přiklání k názoru, že měl být odvolán už dřív.

Šéf Sparty bude od nového trenéra požadovat koncepční práci a tvrdší ruku vůči hráčům, v čemž ho hodlá podpořit. Hráči si nesmějí podle něho dovolit kritizovat trenéra, natož bez vědomí vedení klubu. Musejí ho brát jako svého nadřízeného. "Pokud s ním nesouhlasí, mají možnost se obrátit na vedení klubu," zdůraznil Křetínský v úterním pořadu Výslech na rádiu Impuls.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice