Hlavní obsah

Rebel Baroš dostal za výroky o korupci a žumpě důtku. Názor nezměnil

Aktualizováno

Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky (FAČR) potrestala Milana Baroše za jeho kritické výroky o českém fotbale důtkou za nesportovní chování mimo hřiště. Útočník ostravského Baníku mluvil po zápase s Plzní o korupci a prostředí v českém fotbale označil za žumpu. Ačkoliv vlivný strahovský místopředseda Roman Berbr tlačil na disciplinárku, ať si na rebela posvítí, trest je nakonec jen symbolický.

Baroš po verdiktu disciplinární komise FAČR.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ještě dopoledne v den jednání komentoval sledovaný případ také první muž českého fotbalu. „Milana Baroše si vážím, nemůže si však myslet, že nám tady bude dělat revoluci," prohlásil Miroslav Pelta.

Nabízel se trest peněžitý i zastavení činnosti, disciplinárka však zvolila jen důtku, což je trest na dolní hranici.

„Výroky hráče Milana Baroše o korupci a žumpě jsou za hranicí odůvodněné kritiky, především svou paušalizací. Proto jsme je ohodnotili jako nesportovní chování mimo hřiště a potrestali důtkou," řekl šéf komise Richard Baček.

Bývalý reprezentant trest přijal. „Přijel jsem vysvětlit komisi své výroky, za kterými si doteď stojím. Důtku přijímám, ale mé názory se nemění. Průběh jednání necháme za zavřenými dveřmi, víc bych to nerozebíral," konstatoval Milan Baroš při odchodu od fotbalového tribunálu.

„Vyslechli mě - a dá se říci, že i pochopili," usmál se ještě.

Berbr uškodil sám sobě

Intervence Romana Berbra prošla bez větších komentářů. „Víceméně uškodil sám sobě," poukázal Baroš.

„Komise se necítila být žádným způsobem ovlivněna," ujistil Baček.

„Pojďme cinkat klíčema za Dášu (předsedkyni komise rozhodčích Damkovou) a za Berbra, můžem to změnit, JÁ TOMU VĚŘÍM," napsal po utkání s Plzní bývalý reprezentant na svém účtu.

Reklama