Hlavní obsah

Votroci ztratili vyhraný zápas s Příbramí, Brno porazilo Mladou Boleslav

Praha
Aktualizováno

Dvěma zápasy v neděli pokračovalo 24. kolo fotbalové Synot ligy. Zbrojovka Brno porazila Mladou Boleslav 1:0, Markovič proměnil penaltu. Senzační průběh měl duel Hradce Králové s Příbramí. Votroci vedli již 2:0, po Plašilově vyloučení však hosté skóre otočili a vyhráli 3:2. Situace předposledního Hradce tak je kritická.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Radost brněnských hráčů po vstřelené brance.

Článek

Zbrojovka na domácí půdě s ulehčením ukončila jednu nepříjemnou sérii. Mladá Boleslav šestkrát za sebou s Brnem v lize neprohrála (4 výhry, 2 remízy) a dala soupeři 18 branek. Brno navíc v posledních dvou kolech nezískalo ani bod.

Tentokrát ovšem rozhodlo hned na začátku. Markovič proměnil ve 12. minutě penaltu a s jednobrankovým náskokem si Zbrojovka až do konce utkání vystačila. Středočeši tak čekají již tři kola na vítězství.

Votroci sice na jaře herně ožili, bodů však mají stále moc málo. A na tom se nic nezměnilo, protože dokonale okopírovali sobotní porážku druhého nováčka, Českých Budějovic.

Hradec totiž díky dvěma Dvořákovým trefám rychle vedl 2:0 a směřoval k výhře, kterou v bitvě o záchranu nutně potřeboval. V 54. minutě byl ovšem vyloučen Plašil, a to byl pro domácí začátek konce. Příbram dala v přesilovce tři góly a skóre dokonale otočila.

Program 24. kola:
Sobota
České Budějovice - Bohemians 2:3
Ostrava - Slovácko 0:2
Slavia - Jihlava 1:2
Dukla - Jablonec 1:0
Liberec - Sparta 2:1
Neděle
Brno - Ml. Boleslav 1:0
Branka: 12. z pen. Markovič
Hradec Králové - Příbram 2:3
Branky: 12. z pen. a 21. Dvořák - 55. a 70. Zeman, 80. Pilík
Pondělí
18:00 Teplice - Plzeň

Reklama

Související témata: