Hlavní obsah

Dukla - Jablonec 1:0Po skalpu Sparty v poháru Jablonec narazil v lize, po prohře na Dukle se mu může vzdálit Liga mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Berger 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Po pohárových hodech přišla ligová kocovina. V úterý večer prožíval Jablonec euforii, v poháru FAČR vyřadil Spartu (výhra 2:0), v sobotním duelu 24. kola Synot ligy však tvrdě narazil. Na Dukle prohrál 0:1, pokud Sparta vyhraje večer v Liberci, sen Severočechů o kvalifikaci Ligy mistrů se zřejmě rozplyne, neboť na Letenské na druhé příčce by ztráceli už sedm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Berger z Dukly rozhodl jediným gólem zápas s Jabloncem - ilustrační foto.

Článek

Severočeši sice začali o něco lépe než domácí, zahrozili Markem Kyselou po rohovém kopu, v úvodní půlhodině však mohli čtyřikrát inkasovat. Dukla proměnila hned svoji první šanci, v 11. minutě přiťukl Jean David Beauguel Tomáši Bergrovi, který zblízka propálil Vlastimila Hrubého. Jablonecký brankář inkasoval po 407 minutách. Hosté sice signalizovali ofsajd, praporek asistenta Tomáše Mokrusche ale zůstal dole.

Vzápětí mohli domácí přidat druhý gól, nebezpečnou ránu vyslal Karavajev. Krátce poté netrefil volej z malého vápna Beauguel, v 24. minutě orazítkoval Jakub Mareš z tří kroků pravou tyč. Jablonec dal o sobě vědět v 32. minutě, kdy po rohu pálil stoper Vít Beneš do břevna. V závěru úvodního dějství se chytal za hlavu Beauguel, jehož tečovaný pokus konečky prstů vyrazil Hrubý nad břevno.

Brzy po přestávce Juliska slavila druhou branku, jenže předčasně, hlavní rozhodčí Radek Příhoda ji po konzultaci s asistentem Jiřím Jiříkem zhruba po minutě odvolal. Dukla gól už oslavila, Jablonečtí se ve středovém kruhu chystali k rozehrání, když se Jiříkovi rozležela v hlavě situace, předcházející gólové ráně Mareše, zvedl praporek a nahlásil ofsajd. Šlo však o správný verdikt, neboť před zakončení Mareše byl v ofsajdové pozici nastřelen vlastním hráčem Beauguel.

Hosté poté zvýšili obrátky, mocně finišovali. V závěru mohl 100. ligový start oslavit vyrovnávací brankou Filip Novák, desátý zářez v sezóně však nepřidal, zblízka zamířil vedle. Další příležitost už si Jablonec nepřipravil, poprvé na jaře tak padl.

24. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Baumit Jablonec 1:0 (1:0)
Branka: 11. Berger. Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Jiřík. ŽK: Považanec (Dukla). Diváci: 1898.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Čajič - Berger (90. Kluk), Beauguel (82. Jeřábek), Jakub Mareš (86. Vorel). Trenér: Kozel.
Jablonec: V. Hrubý - M. Kysela (80. Masopust), Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil, Crnkič (46. Mingazov) - Doležal (68. Šabala). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: