Hlavní obsah

Slavia - Jihlava 1:2Slavia prohrála s Jihlavou a zabředla do bojů o záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Kučera 0 : 1
51. Šulek 0 : 2
82. Diop 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie prohráli ve 24. kole první ligy s Jihlavou 1:2 a sérii bez vítězství prodloužili na sedm zápasů. O výhře hostů rozhodli ve druhém poločase Peter Šulek s Tomášem Kučerou, za domácí v závěru snížil Dame Diop. Vysočina se tak výrazně přiblížila k jistotě udržení, naopak červenobílí se namočili do bojů o záchranu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Milan Škoda ze Slavie (nahoře) a Petr Tlustý z Jihlavy.

Článek

První poločas nabídl spíš bídu než prvoligový fotbal. Za Slavii dvakrát mohl zahrozit Hrubý, ale poprvé včas vyběhl brankář Hanuš a podruhé domácí záložník místo zakončení upadl. Jihlava se do náznaku šance dostala jednou, když Kučerova střela protáhla gólmana Berkovce.

Nudné první dějství vynahradil hned úvod druhé půle. Jihlava se po šesti minutách dostala k rychlému brejku, který po přesném centru za obranu zakončil tvrdou ranou Šulek. Slavia sice vzápětí soupeře zatlačila, ale série standardních situací skóre nezměnila.

Slavia se proto začala čím dál víc tlačit do útoku, jediným výsledkem byl však rychlý protiútok, ze kterého Jihlava přidala druhou branku. Kučera si v 65. minutě naběhl na zpětnou přihrávku a zamířil do protipohybu Berkovce.

O chvíli později se domácí brankář vyznamenal, když proti němu šli dva hráči Jihlavy sami. Potrestáni byli hosté v 82. minutě, kdy si na přímý kop z pravé strany naběhl střídající Diop a připsal si první branku v české lize.

V závěrečných minutách už Slavia vyrovnat nedokázala. Jihlava udělala výrazný krok k záchraně, domácí naopak budou mít ještě starosti. Od sestupového pásma je po sedmizápasové sérii bez výhry dělí šest kol před koncem sedm bodů.

24. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Vysočina Jihlava 1:2 (0:0)
Branky: 82. Diop - 51. Šulek, 65. Kučera. Rozhodčí: Franěk - J. Paták, Vlasjuk. ŽK: Bílek, Červenka - Kliment, Fulnek. Diváci: 4351.
Slavia: Berkovec - Švec, Deli, Bílek, Tamás - R. Hrubý (60. Boudjemaa), Baéz, Kenija (77. Diop), Piták, Prošek (46. Červenka) - Milan Škoda. Trenér: Beránek.
Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Kliment (74. Mešanovič), Jánoš, Šulek (89. Kryštůfek), Kučera, Fulnek - Harba (83. Jungr). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: