Hlavní obsah

Ostrava - Slovácko 0:2Ostrava doma znovu propadla, podlehla Slovácku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Valenta 0 : 1
50. Kerbr 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy prohráli ve 24. kole první ligy se Slováckem 0:2. O třetí vítězství hostů z posledních čtyř utkání na Bazalech se postarali Jiří Valenta a Milan Kerbr. Baníku bez zraněného kapitána Milana Baroše utkání hrubě nevyšlo a v domácím prostředí pošesté v řadě nezvítězil.

Článek

Baník v minulém kole ukončil devítizápasové čekání na vítězství, a když už ve druhé minutě Heča s námahou vytáhl nad břevno Narhovu hlavičku, možná se domácí diváci těšili na ofenzivní smršť. Jenže pak fotbal z Bazalů na dlouhé minuty zmizel a na trávníku byla k vidění záplava nepřesností na obou stranách.

Navzdory fotbalové mizérii byl Baník o kousek blíž vedoucí trefě. Ale Frydrych volejem po rohu těsně minul tyč a Narh zase po Štěpánově úniku z deseti metrů přestřelil.

Do bídy první půle zato vůbec nezapadl nádherný gól hostujícího Valenty, který se ve 34. minutě z ničeho nic bez přípravy opřel do odraženého balonu a z pětadvaceti metrů se náramně trefil k tyči. Ještě v závěru poločasu mohl vedení Slovácka navýšit Diviš, ale po brejku tři na dva s nepovedeným pokusem o lob ztroskotal na Pavlenkovi.

Baník se po obrátce propadl do hlubokého podprůměru. Tím spíše, když už v 50. minutě neobsazený Kerbr po centru ze strany skákavou střelou z malého vápna přidal druhý gól. Domácím bez zraněného hecíře Baroše ve druhé půli úplně došel dech a v nervózní atmosféře na tribunách, v níž si diváci hlasitě žádali odchod kouče Petra Frňky, zkazili úplně vše, na co sáhli.

Slovácko si v celkové dominanci na hřišti mohlo připsat ještě výraznější výhru. Pár akcí však pohřbilo chybou ve finální fázi a deset minut před koncem povedenou Trávníkovu ránu z velkého čtverce vyrazil Pavlenka. Uherskohradišťstký celek i tak vybojoval z posledních pěti utkání venku deset bodů.

24. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)
Branky: 34. Valenta, 50. Kerbr. Rozhodčí: Nenadál - Wilczek, Dobrovolný. ŽK: Rada. Diváci: 3713.
Ostrava: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Helešic (67. Šašinka) - Jirásek, Foltyn, Šichor (53. Mišák) - Sivrič, Narh, Holzer (46. Sukup). Trenér: Frňka.
Slovácko: Heča - Kuncl, Rada, Košút, Šimko - Valenta, Trávník - Hlúpik (85. Kovář), Kalouda (70. Havlík), Kerbr - Diviš. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: