Hlavní obsah

Ostravský Frydrych: To, co jsme předvedli, není hodno komentáře

Ostrava

Ani čtvrtý domácí zápas nedokázal ostravský Baník vyhrát. Po Plzni si tři body z Bazalů odvezlo po stejném výsledku 0:2 nečekaně a zcela zaslouženě také Slovácko. „Asi jsme si mysleli, že když jsme vyhráli na Bohemce, že to půjde všechno samo a nemusíme bojovat, dohrávat souboje. Vypadlo to, že jsme si dneska šli zahrát fotbálek. To, co jsme předvedli, není hodno nějakého komentáře,“ lamentoval stoper Michal Frydrych, který pro utkání se Slováckem navlékl místo zraněného Baroše kapitánskou pásku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ostravský obránce Michal Frydrych (vpravo).

Článek

Baník byl lepší první půlhodinu, poté ale inkasoval díky parádní ráně Jiřího Valenty a jeho hra se sesypala. „Už jsem křičel na sudího, ať píská faul na Martinka Kuncla, ale pak se balón vykulil ke mně, tak jsem zase křičel, ať nepíská," popisoval příběh vítězné branky Valenta. Sudí Nenadál ho poslechl, nechal výhodu a Valenta poslal balón z 20 metrů k tyči.

„Ten gól nás opařil a už jsme se nedokázali zvednout. Po přestávce pak místo toho, abychom zabrali, tak jsme soupeři nabídli druhý gól. Potom už náš výkon neměl s fotbalem nic společného," popsal trenér Ostravy Petr Frňka, který si ve druhé půlce vyslechl z ochozů naštvané skandování „Frňka ven, my chceme Baník".

„Chápu to, na jejich místě bych s tím výkonem taky nebyl spokojený. Ale troufnu si říct, že to klukům v tu chvíli moc nepomohlo," svěřoval se Frňka. „Moc příjemné to nebylo, ale bylo to zasloužené. Doma jsme ještě na jaře nevyhráli a žádnou radost jsme fanouškům neudělali ani dnes," smutnil Frydrych.

To kouč Slovácka Svatopluk Habanec si z utkání na ostravských Bazalech odnášel zcela jiné dojmy. „Jsem rád, že jsme odbourali to klišé, které tvrdí, že bez Libora Doška je Slovácko poloviční. Proti Baníku jsme ukázali, že umíme hrát i bez něho," řekl Habanec. „Úvod patřil Baníku, první gól nám ale hodně pomohl. Domácí museli hru otevřít a to nám bez Libora Doška vyhovovalo," doplnil Habanec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články