Hlavní obsah

Za výkon v Liberci si titul nezasloužíme, nebral si servítky sparťan Štěch po kolapsu

Radek MalinaSport.czPrávo

Předvedl několik fantastických zákroků, byl vyhlášen nejlepším hráčem Sparty při sobotním utkání 24. kola fotbalové ligy v Liberci. Nicméně stadión pod Ještědem opouštěl brankář Pražanů Marek Štěch zničený. Jeho tým si dělal zálusk na tři body, jimiž by dostal pod tlak vedoucí Plzeň. Jenže vítězství 2:1 slavil domácí Slovan. A gólman Sparty bez vytáček přiznával, že zaslouženě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutní fotbalisté Sparty po porážce v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Předvedl jste několik vynikajících zákroků, zastavil řadu gólových střel libereckých hráčů, ale prohru jste neodvrátil. Jak velkým zklamáním je nezdar pod Ještědem?

Obrovským. Zápas jsme absolutně nezvládli. Chtěli jsme vybojovat tři body, ale nemáme nic.

Co bylo důvodem kolapsu vašeho týmu na liberecké půdě?

Soupeř byl aktivnější, bojovnější. Sbíral všechny odražené balóny. V tomto směru nás předčili. My jsme nebojovali tak, jak jsme měli.

Během první půle jste několikrát Spartu podržel, výborné zákroky jste přidal i po přestávce. Těsně před odchodem do kabin jste spoluhráčům na hřišti řádně vyčinil. Co jste jim vyčítal?

Nabádal jsem je ke koncentraci, k bojovnosti. Byli jsme nepozorní. Při standardních situacích Liberce jsme byli k míči zády, trvalo nám dlouho, než jsme se zorganizovali, zkoncentrovali.

Rozhodujícím momentem byla situace v 64. minutě, kdy domácí stoper Pokorný napálil za vaše záda odražený míč po rohovém kopu. Jak jste situaci viděl?

No neviděl jsem právě vůbec nic, protože jsem před sebou měl jednoho z hráčů. Každopádně není možné, abychom dopřáli spoluhráči tolik prostoru. Ještě kdyby se mu podařilo skórovat hlavou, tak budiž. Ale aby se dostal k zakončení nohou a nebyl obsazený...

Před zápasem jste na vedoucí Plzeň ztráceli pět bodů. Pokud Viktoria zvítězí v pondělí v Teplicích, vaše manko naroste. Jak vidíte v nynější situaci boj o titul?

Za výkon, který jsme předvedli v Liberci, si titul nezasloužíme.

Do konce soutěže zbývá šest zápasů. S čím do nadcházejících kol Sparta půjde?

Bude nesmírně těžké se po prohře na severu Čech zvednout. Ale je třeba ukázat kvalitu. Musíme začít především sami u sebe. Koncentrovat se na každý okamžik zápasů, které přijdou, a zkusit to nějak urvat.

Reklama

Související témata: