Hlavní obsah

Faul! Nefaul! křičel Jiří Valenta a pak trefil výhru Slovácka

Ostrava

Parádní ranou z 20 metrů otevřel po půlhodině hry středopolař Slovácka Jiří Valenta skóre utkání v Ostravě. Jeho trefa oslabený Baník nalomila natolik, že se už na žádnou odpověď nezmohl. „Od toho gólu jsme byli lepší a mohli vyhrát i více než jen dva nula,“ řekl 27letý fotbalista.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Valenta (vpředu) ze slovácka v souboji s Bohemians.

Článek

Z Ostravy si vezete možná nečekané tři body, souhlasíte?

Ale ne, právě naopak. My jsme si před zápasem říkali, že nic jiného než plně bodovat nechceme, takže strašně rádi, že se nám to povedlo. Teď máme doma Liberec, tak to musíme to potvrdit.

V úvodu vás Baník přehrával, měl za první půlhodinu i několik rohů. Váš gól je ale hodně rozhodil.

Ono to tak, vypadalo, že byli v úvodu aktivnější. Ale bylo to dané i tím, že jsme my nehráli moc dobře. Trochu nám dělal problém vítr, ale ten gól je hodně zlomil. Od té doby jsme byli lepší a mohli tady klidně vyhrát i více než jen dva nula.

Vaše trefa byla výstavní, ale po trochu nepřehledné situaci. Jak se k vám míč dostal?

Míč měl nejprve Martin Kuncl. Ale faulovali ho, a tak jsem křičel na rozhodčího, ať píská faul. Ale když se pak ten balón vykulil ke mně, tak jsem zase křičel, ať nepíská. Tímto bych sudího ho rád pochválil, že s hvizdem počkal a já to mohl tak trefit. Byl to asi pěkný gól.

To jste rozhodčímu za těch pár vteřin stačil všechno říct?

Stačil, i když já vlastně jenom křičel: Faul! Nefaul! Naštěstí to nechal. Pak mi i říkal, že je rád, že hned nepískal a nechal hru plynout.

Střela to byla velmi povedená, už jste takový gól dal?

Já dávám samé hezké góly (smích). Ne, to je sranda... Ale pár hezkých gólů jsem z takové dálky už dal. Moc nám pomohl. V šatně jsme si pak o přestávce říkali, že nesmíme polevit, abychom zbytečně neinkasovali a neudělali z dobře rozehraného utkání nějakou holomajznu.

Překvapilo vás, jak Baník odpadl? Ve druhé půli nebyl vůbec nebezpečný.

To byla ale známka toho, že jsme dobře bránili v bloku a vystupovali jsme proti jejich přihrávkám. Nedostávali se na dostřel především proto, že jsme my hráli dobře.

Ostravě chyběl Milan Baroš, bylo to na hřišti cítit?

Nevím. Osobně mě mrzelo, že nehrál, protože proti takovému hráči nehrajete každý týden. Baník by byl s Barym asi v útoku silnější, ale jsem přesvědčený, že naši stopeři by ho uskákali a my bychom ty balóny stejně měli.

Vy jste naopak nastoupili bez Libora Doška. Ale nepůsobili jste, že by vám scházel.

I když se to teď může brát, že když jsme vyhráli, tak nám nechybí, tak to tak není. Chybí nám v každém zápase, kdy nemůže hrát. Dokáže v útoku sklepnout balóny, které posíláme dopředu a v tom je strašně důležitý. Doufejme, že se dá na Liberec dohromady.

Reklama

Související témata: