Hlavní obsah

Sejmeme Spartu, hlásil Bakoš. Po splnění slibu slavil hned dvakrát

Liberec

Žil sen o třetím titulu v plzeňském dresu. Ještě na podzim bojoval útočník Marek Bakoš v dresu Západočechů, jenže od zimní pauzy už patří do kabiny zachraňujícího se Liberce. Klubu, který v sobotu senzačně obral o body Spartu, hlavního rivala Plzně v boji o titul. A dost možná zásadně ovlivnil boj o první místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Marek Bakoš.

Článek

Bakoš byl za skalp soka rád hned dvakrát. Slavil coby nový člen Liberce, neboť tříbodový zisk je pro Severočechy obrovskou úlevou v boji o záchranu mezi elitou. Radost měl i kvůli Plzni, protože pokud Západočeši zvládnou dnešní dohrávku v Teplicích, budou míž už osmibodový náskok.

"Při zápase jsem na Plzeň nijak nemyslel. Hlavní je pro mě Liberec. Potřebujeme body k záchraně, což pro mělo bylo absolutní prioritou," ujišťoval po utkání borec, který v plzeňském dresu zažil i velké bitvy v Lize mistrů.

Další zápasy mezi evropskou elitou mu dopřány nebudou, nicméně podíl na historicky třetím titulu by se Bakošovi odepřít nedal. Byť už tři měsíce patří Slovanu, v šatně Plzně má stále mnoho kamarádů. "Bývalí spoluhráči mě před zápasem se Spartou popichovali, abychom něco urvali a pomohli tak Plzni k titulu. Já jsem ji odpovídal, že se nemusí bát, že vyhrajeme," smál se po těsném triumfu 2:1 Bakoš.

"Kluci z Plzně mi psali textové zprávy. Povzbuzovali mě, drželi nám palce. A já jsem vážně věřil, že můžeme bitvu se Spartou zvládnout vítězně," vykládal slovenský útočník, ale nebyl si jistý, zda skalp Sparty bude pro Liberec znamenat definitivní krok na cestě k udržení příslušnosti mezi českou fotbalovou smetánkou. "Máme třiadvacet bodů, což je lepší než jít do finiše třeba s patnácti. Ale pořád je to málo, takže k nějakým oslavám zatím není důvod," přemítal Bakoš.

Gólově k vítězství nad obhájcem titulu nepřispěl, nicméně na úspěchu měl neutuchaující bojovností nemalý podíl. "Ani mě nepřekvapilo, kolik jsme si vytvořili šancí. Naplnili jsme taktický záměr. Naším záměrem bylo na Spartu vletět a hrát hodně agresivně. Sice jsme postupně trošku vyčichli, ale hodně nám pomohli i fantastičtí diváci, kteří se po prvním gólu chytli, vtáhli jsme je do zápasu a oni pro nás vytvořili báječnou kulisu," lebedil si Bakoš.

Reklama

Související témata: