Hlavní obsah

Sparta protestuje proti sudímu Jílkovi, vyčítá mu oba góly Liberce

Praha

Porážkou 1:2 v Liberci nejspíš fotbalová Sparta ztratila reálné šance na obhajobu titulu, protože v pondělí už může na vedoucí Plzeň ztrácet osm bodů. Nehodlá se však smířit s výkonem rozhodčího. Jak na klubovém webu oznámila, vedení podá oficiální protest proti způsobu řízení utkání ze strany hlavního sudího Jana Jílka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Jan Jílek.

Článek
Fotogalerie

Jílek podle názoru vedení Sparty mimo jiné chybně posoudil situace předcházející oběma gólům Liberce. "V prvním případě (20. minuta) měla být po zahrání hráče Karišika rukou v pokutovém území nařízena penalta ve prospěch Sparty. Z následného protiútoku vstřelil Liberec vedoucí branku. Za druhé: v 64. minutě došlo k evidentnímu faulu hráče domácích Pavelky na Maria Holka. Místo posouzení situace ve prospěch Sparty byl nařízen rohový kop, z nějž padla druhá branka Slovanu," poukazují Letenští.

Jílek jim zkrátka leží v žaludku. "Zásadní chyby rozhodčího tak hrubým způsobem ovlivnily výsledek utkání. Je také zarážející, že sudí, který před nedávnem hrubě nezvládl jiný zápas, důležitý pro vývoj soutěže (Dukla - Plzeň), je delegován k dalšímu takto exponovanému utkání," podivuje se vedení Sparty.

Reklama

Související témata: