Hlavní obsah

Hradec - Příbram 2:3Hradec se topí, s Příbramí ztratil dvougólový náskok a doma prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Dvořák (penalta) 1 : 0
21. Dvořák 2 : 0
55. Zeman (penalta) 2 : 1
70. Zeman 2 : 2
80. Pilík 2 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté předposledního Hradce Králové ve 24. kole první ligy proti Příbrami ztratili dvoubrankový poločasový náskok a doma prohráli 2:3. Východočeský nováček, který hrál od 54. minuty bez vyloučeného Marka Plašila, ztrácí už pět bodů na čtrnáctý Liberec. Gól z penalty a ze hry vstřelil domácí Pavel Dvořák, stejné bilance dosáhl i Martin Zeman. Vítěznou branku dal v 80. minutě Tomáš Pilík. Příbram poskočila na osmou pozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký brankář Tomáš Koubek.

Článek

Hradec si v úvodu vypracoval několik šancí hlavně ze standardních situací. Po zajímavě rozehraném rohu například zamířil těsně vedle Halilovič. "Votrokům" se aktivita vyplatila ve 12. minutě. Hájovský v pokutovém území nedovoleně zastavil Dvořáka a sám faulovaný útočník nařízenou penaltu s přehledem proměnil.

Vzápětí mohl srovnat Fillo, ale brankář Koubek jeho hlavičku výborně vytěsnil. Ve 21. minutě už vedl Hradec o dvě branky po velké chybě Zápotočného. Příbramský kapitán nezpracoval míč, k němuž se dostal Dvořák a po kličce brankáři Kelemenovi znovu skóroval. Nejlepší střelec Hradce si zlepšil ligovou bilanci v sezoně na devět zásahů.

Ve 30. minutě dostala možnost zahrávat penaltu také Příbram, jenže Bednářovu střelu doprostřed branky vyrazil Koubek.

Komplikace pro domácí přišly až po změně stran. V 54. minutě dostal Plašil za hru rukou v šestnáctce druhou žlutou kartu a musel předčasně ze hřiště. S následným druhým pokutovým kopem hostů už si poradil Zeman.

Středočeši měli v početní výhodě velkou převahu, kterou poprvé zužitkovali v 70. minutě. Zeman snadno přešel přes Holeše a přesnou střelou k tyči vyrovnal. Za deset minut dokonal obrat šťastně Pilík: z velkého úhlu nastřelil Shejbala a od jeho ruky se míč odrazil do sítě. Příbram venku v lize zvítězila poprvé od září, kdy uspěla na hřišti druhého nováčka z Českých Budějovic.

24. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - 1. FK Příbram 2:3 (2:0)
Branky: 12. z pen. a 21. P. Dvořák - 55. z pen. a 70. Zeman, 80. Pilík. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Hrabovský. ŽK: Plašil - Matějů, Pilík. ČK: 54. Plašil. Diváci: 2900.
Hradec: T. Koubek - Holeš, Križko, Chleboun, Plašil - Trubač (77. Vaněček), P. Černý (85. Rolko) - Štípek, Halilovič (57. Shejbal), Čermák - P. Dvořák. Trenér: Barborík.
Příbram: Kelemen - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Hnaníček, Suchan (78. Krameš) - Pilík (86. Moulis), Fillo (90.+2 Tregler), Zeman - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

Reklama

Související témata: