Hlavní obsah

Fandové Sparty se skládají na Zelenkovu pokutu

PRAHA

Skalní fanoušci fotbalové Sparty Praha se rozhodli podpořit záložníka Lukáše Zelenku a přispět mu na stotisícovou pokutu, kterou dostal od vedení klubu. Zelenka se při návratu mužstva z duelu Ligy mistrů v Bernu veřejně zastal Karla Poborského, který byl týden předtím vyřazen kvůli kritice trenéra Hřebíka z týmu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Lukáš Zelenka (vpravo)

Článek

Zelenka při návratu ze Švýcarska prohlásil: "Asi jsme tím uškodili sami sobě. Nemůžeme říkat, že stojíme za Karlem Poborským a zároveň za Hřebíkem. Udělali jsme tím ze sebe blbce." Za to jej vedení Sparty potrestalo stotisícovou pokutou.

"Konto Zelí", jak ho okamžitě pojmenovali v internetových diskusích fanoušci, prý bylo zřízeno podle webových stránek ultrassparta.cz kvůli tomu, aby došlo k nápravě křivd.

"Odchod trenéra Hřebíka je nejlepším koncepčním řešením, jež bylo viceprezidentem Křetínským doposavad prosazeno," uvedli organizátoři sbírky.

Velké překvapení

Organizátoři se prý domnívají, že Zelenkovo jednání bylo způsobené dlouhodobým tlakem a událostmi posledních dnů. "A hlavně jako jeden z mála hráčů dokázal nás fanoušky informovat o skutečné situaci v kabině," tvrdí se v prohlášení.

Sbírka se uskuteční před ligovým zápasem s Blšany, přispěvatelé budou moci zaslat finance i na speciální účet. Pokud se prý Zelenka rozhodne výtěžek nepřijmout, bude věnován po dohodě s ním na charitativní účely. "Komu a kdy bude výtěžek předán, se zcela transparentně objeví na webu a ve sdělovacích prostředcích," uvedli organizátoři.

Zelenku aktivita fandů příjemně zaskočila. "Nevím, jak reagovat, je to pro mě velké překvapení. Ale víc k tomu nemohu říct, žádný z iniciátorů akce mě dosud neinformoval," uvedl fotbalista.

Reklama

Související témata: