Hlavní obsah

Přehlídka sporných momentů a omylů pokračuje, stížnosti se množí. I Hradec podává protest

Hradec Králové

Bylo to zase kolo plné sporných momentů a podle všeho i zjevných chyb sudích. Hektických vyjádření fanoušků atakujících skrze transparenty činovníky FAČR přibylo a ruku v ruce se zjevnými omyly sudích přicházejí oficiální stížnosti klubů. Po Spartě, které se nelíbil výkon sudího Jana Jílka v Liberci, podá i vedení Hradce Králové oficiální protest proti hlavnímu rozhodčímu Miroslavu Zelinkovi a jeho asistentům Ondřeji Pelikánovi a Jakubu Hrabovskému.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutní fotbalisté Sparty po porážce v Liberci.

Článek

Podle předposledního celku tabulky všichni tři sudí svými chybami ovlivnili konečný výsledek utkání 24. kola. Hradec v neděli vedl nad Příbramí 2:0, nakonec prohrál 2:3.

"Stížnost ještě není odeslaná, ale teď se tvoří. Není to jenom na rozhodčího Zelinku, ale na celý triumvirát rozhodčích, protože každý z nich do toho zasáhl určitým způsobem," řekl ČTK tiskový mluvčí klubu Milan Šedivý.

Hradec doma vedl po prvním poločase o dva góly, v 53. minutě pak Zelinka udělil obránci Marku Plašilovi druhou žlutou kartu za hru rukou v šestnáctce. Příbramští svou druhou penaltu v utkání proměnili, v početní výhodě pak přidali další dvě branky a skóre otočili.

Plašil se ve zmíněné situaci kryl před míčem, byl zasažen do ruky. V kontrastu je s tím situace, kdy v utkání Liberce se Spartou zjevně zasáhl míč rukou daleko od těla domácí Miloš Karišik. Jeho hraní rukou ovšem nic neovlivnilo, míč by i bez něj mířil mimo hrací plochu. Sparta o pár chvil později z následného protiútoku inkasovala. Letenským se nelíbila ani situace, kdy došlo ke střetu domácího Davida Pavelky a sparťana Maria Holka. Podle hostů se měla kopat penalta.

Spartě se porážkou 1:2 výrazně zkomplikovala cesta k obhajobě titulu, Hradec si porážkou hodně zkomplikoval boj o záchranu. Prvoligový nováček šest kol před koncem soutěže ztrácí v tabulce pět bodů na nesestupová místa.

Výroky sudích byly předmětem kritiky i v předešlých jarních dějstvích. Nejvíce rozruchu vyvolal Milan Baroš, který po prohře Baníku s Plzní nazval nejvyšší domácí soutěž žumpou, za což byl potrestán důtkou.

Reklama