Hlavní obsah

Náš náskok na Spartu je slušný, ale křehký, varoval plzeňský Koubek před euforií

Teplice

Možnost získat na čele Synot ligy luxusní osmibodový náskok fotbalisté Plzně nevyužili. Po sobotní prohře druhé Sparty v Liberci totiž Západočeši v pondělí jen remizovali v Teplicích, když teprve podruhé v sezóně nedokázali vstřelit alespoň jeden gól. Po bezbrankové remíze tak má Viktoria k dobru šest bodů. Zbývá šest kol.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický záložník Admir Ljevakovič (vlevo) v souboji s plzeňským středopolařem Janem Kovaříkem.

Článek
Fotogalerie

„Určitě necítíme hořkost. Kdybychom měli před víkendem věštbu, že náš náskok bude šestibodový, rozhodně bychom ji přijali. Po průběhu s dvěma břevny, jednou tyčí a dvěma dalšími vyloženými šancemi remíza mrzí, ale vyhráli jsme devět zápasů v řadě, tudíž musel přijít jeden, kdy se neprosadíme," zůstal nad věcí Miroslav Koubek, trenér Plzně.

„Měli jsme vysokou kontrolu hry. Náš přístup i koncentrace byla v pořádku. Jen nás prostě zradila koncovka, což jako jediné bych hráčům vytknul," přemítal Koubek. „Není třeba z naší ztráty dělat tragédii. Náskok jsme navýšili alespoň o bod," říkal plzeňský stoper Václav Procházka, jenž sám jednou orazítkoval břevno teplické branky.

„Mrzí nás, že jsme zaváhání Sparty nevyužili na sto procent. Ale pozitivní je, že si držíme dobrou formu. Hru jsme kontrolovali, vytvořili jsme si řadu šancí. Pokud udržíme nynější výkonnost, neměli bychom první místo ztratit," přemítal záložník Západočechů Patrik Hrošovský.

Plzeňský kouč jakékoliv spekulace o dostatečném náskoku na druhou Spartu odmítal. „Jsme v lepší situaci, než jsme v nynější fázi sezóny čekali. Ale může se stát cokoliv. Ještě nemáme vyhráno. Ani případné vítězství z Teplic by přece nedávalo matematickou jistotu titulu," zůstával pokorný Koubek, vědom si faktu, že ve hře je ještě osmnáct bodů a navíc oba hlavní adepty na titul čeká ještě vzájemný duel na Letné.

Koubek: K oslavám je ještě dlouhá cesta

„Situace se zdá být dobrá. Ale může přijít nemoc, která zasáhne kádr, nebo určitá zranění, a bude zle. K oslavám je ještě dlouhá cesta. Šestibodový náskok je slušný, ale křehký," zůstával opatrný šéf plzeňské lavičky.

Neřešil, že v poslední minutě Vaněk neproměnil stoprocentní šanci, která dost možná mohla boj o titul s předstihem rozhodnout. „Měl si míč zpracovat a dávat balón do prázdné. Já jsem ale viděl míč v síti o chvilku dříve při střele Hrošovského, kdy už jsem radostí trošku poskočil," přiznal se Koubek. „Každopádně ani žádná z těch situací by nám titul nezajistila. Pořád by zbývalo ve hře dost bodů. Nikdo z nás nežije nějakými kalkulacemi," ujišťoval Koubek.

I přesto, že jeho tým nepotrestal zaváhání Sparty na sto procent, cenil si plzeňský trenér zejména týmového výkonu. „Byli jsme kombinačně silní, hráli účelně, připravovali si šance. Byly tam vynikající individuální výkony, ale nad všemi čnělo mužstvo jako celek. Jen prostě nemůžeme čekat, že se dostaneme do deseti tutovek. Měli jsme jich pět. V tomto směru se musíme zlepšit," vyhlížel už Koubek pokračování boje o titul, v němž se při sobotní bitvě s Mladou Boleslaví bude muset obejít bez vykartovaného kapitána Limberského. „Jde o komplikaci, neboť je lídrem mužstva. Ale poradíme si," nepochyboval kormidelník Viktorie.

Udrží Plzeň ve zbylých šesti kolech Synot ligy první příčku v tabulce?
Ano
88,3 %
Ne
11,7 %
Celkem hlasovalo 3602 čtenářů.

Reklama

Související témata: