Hlavní obsah

Pelta sní o Lize mistrů a Lafatovi. Za hráče už by dal i dvacet miliónů

Jablonec

Šéf českého fotbalu a majitel Jablonce Miroslav Pelta stále sní o tom, že by si jeho tým zahrál minimálně předkolo Ligy mistrů. Do pohárové Evropy chce určitě, Jablonec ale ještě nikdy nepřekročil hranice kvalifikace. Pelta proto počítá s dalším posílením mužstva, který už vylepšuje více než rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf českého fotbalu a majitel Jablonce Miroslav Pelta.

Článek

„Chystáme se kádr ještě víc zkvalitnit. Některým hráčům, jimž končí smlouvy, je zřejmě neprodloužíme. Ale jména říkat nebudu, nejdřív se to dozvědí oni. Kopicovi jsem slíbil, že když přijde zajímavá nabídka ze zahraničí, tak ho pustím. Je tu dlouho a odvedl dobré služby. Z kádru, řekněme, před dvěma lety, hrají jen Beneš, Novák a Kopic," konstatoval Pelta s tím, že zatím nebude hovořit ani o vyhlédnutých posilách.

Nikoho dalšího uvolnit nechce. „Pokud se neobjeví neodmítnutelná nabídka, tak skutečně žádnou z opor pouštět nehodláme. Platí, že prodávat chci co nejdráž a nakupovat co nejlevněji. Dřív jsem nechtěl jít přes deset miliónů, dnes si umím představit, že bych dal za kvalitního hráče i dvacet," pravil se šibalským úsměvem.

Ve fotbale je možné ledacos

O tom, na jakých postech chce posilovat, nechtěl mluvit, ale jedno přiznal: „Potřeboval bych útočníka, jako je Lafata. S ním bychom hráli o titul už teď." Ten je ale zřejmě nedostupný. „Ve fotbale je možné ledacos. A já, když se do něčeho pustím, tak za tím jdu," naznačil, že bude možná o návrat nejlepšího současného českého kanonýra usilovat.

Co však ví určitě, že chce s Jabloncem hrát v pohárové Evropě. „Na to se musíme připravit co nejlépe. Ať to bude předkolo Evropské ligy, nebo dokonce Ligy mistrů, i když jsme teď nevyužili šance, když Sparta prohrála v Liberci," říkal po víkendové první jarní porážce Jablonce na Dukle.

Organizace velkých zápasů se nebojí. „Ligu mistrů jsem hrál šestkrát se Spartou, zvládli bychom to, ale vím, že dostat se do základní skupiny z nemistrovské větve je skoro nemožné. Když ale vypadnete se zvučným soupeřem a jdete do Evropské ligy, je to také úspěch," zdůraznil Pelta.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice