Hlavní obsah

Domluva s Plzní za pohár? Alespoň jsme lidem zavřeli hubu, líčil Ljevakovič

Teplice

Bosenský záložník Admir Ljevakovič rozhodl v odvetném čtvrtfinálovém duelu Poháru FAČR o postupu fotbalistů Teplic přes favorizovanou Plzeň. Ale pár dní poté, co vstřelil vítězný gól v penaltovém rozstřelu na plzeňské půdě, se potkali stejní soupeři znovu, tentokrát v lize. A remíza 0:0 znamenala, že Tepličtí sebrali ligovému lídru první jarní body v soutěži.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva teplický brankář Tomáš Grigar, záložník Admir Ljevakovič a útočník Plzně Jan Holenda.

Článek
Fotogalerie

„Oba zápasy v poháru jsme zahráli dobře. A možná si někteří mysleli, že to půjde samo i nadále. Jenže v prvním poločase nám chyběl pohyb, stáhli jsme se hluboko na naší půli a výkon byl tragický podobně jako nedávno na Spartě. Tam to bylo asi ještě horší," uvažoval Ljevakovič.

Přesto severočeský tým uhájil čisté konto, což je proti Plzni jistě výborná bilance. „Naštěstí jsme se ve druhém poločase trošku zvedli. Měli jsme nějaké náznaky střel a pokoušeli jsme se ohrozit branku. Nakonec je bodík velmi dobrý," oddechl si záložník.

Výsledku si cenil i z dalšího důvodu. „Zavřeli jsme hubu těm, kteří si mysleli, že to bylo domluvené za pohár. Asi jsem to řekl hloupě, ale jiné slovo pro ty lidi nemám. Určitě to tak není, jak se spekulovalo. Pro Plzeň je remíza ztrátou," tvrdil Ljevakovič.

Souboje s Mahmutovičem bral normálně

Připustil, že Tepličtí se na plichtu hodně nadřeli a přálo jim štěstí při neproměněných soupeřových šancích. „Já jsem si hrál to svoje, ale pro kluky, kteří měli tvořit hru, třeba Vachoušek nebo Táborský, to bylo složité. Honili protihráče a scházel jim klid na rozehrávku," uznal náročnost zápasu. V něm se potkal v roli soupeře se svým krajanem a dlouholetým teplickým parťákem Mahmutovičem.

„Prožíval jsem to normálně, nevím, jak on. Ale jsem přesvědčen, že kdyby nás mohl Mahmutovič potrestat, tak to udělal. Hlídal jsem ho při standardce, která naštěstí neskončila gólem," líčil Ljevakovič.

Závěr sezóny má pro Teplice zajímavou podobu. Stále si mohou pohrávat s myšlenkami na postup do evropských pohárů. „Doufám, že jedna z možností vyjde, tedy z ligy nebo z Poháru FAČR. V něm narazíme v semifinále na Liberec, kterému se sice ligový ročník příliš nepovedl, ale výhrou nad Spartou prokázal, že nabírá znovu kvalitu," uzavřel bosenský záložník.

Reklama