Hlavní obsah

Statistika: Klokani týmem kola, nejlepší výkon pak předvedl Berger z Dukly

Praha

Na favority už má prostě spadeno. Na podzim na Julisce sestřelil Spartu, o víkendu se Tomáši Bergrovi povedlo to samé v utkání s Jabloncem. Hráč Dukly si tak řekl o Výkon kola v hodnocení oficiálního webu fotbalové Synot ligy. V týmové kategorii pak uspěli hráči Bohemians Praha 1905, kteří dokázali na hřišti Dynama České Budějovice otočit nepříznivý stav 0:2.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jakub Rada z Bohemians (uprostřed), vpravo Jiří Kladrubský a vlevo Petr Benát z Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Dal teprve třetí gól v sezóně, ale znovu velmi důležitý. Ke skalpu Sparty přidal také Jablonec. Tomáš Berger skóroval již v 11. minutě a jeho branka byla pro Duklu nakonec vítězná.

Nešlo však jen o vstřelený gól, Bergrovi vyšel zápas celkově. Vyslal na branku dvě střely, což znamená 50% úspěšnost. Aktivní byl také při rozehrávce, když rozdal 19 přesných přihrávek z 27 pasů. Ofenzivní záložník během zápasu jednou fauloval a jednou byl sám faulován.

"Věděli jsme, že Jablonec bude hrát ofenzivní fotbal, tím pádem jsme měli víc místa dopředu a vytvořili si šance. Škoda, že jsme jich neproměnili víc," líčil po vítězství šťastný střelec.

Klokani obrátili zápas, který by udrželi i staří páni

Naprosto shodný úděl měli v 24. kole nováčci. Ač oba na domácím hřišti vedli 2:0, nakonec oba prohráli 2:3. Jak České Budějovice s Bohemians Praha 1905, tak Hradec Králové s Příbramí.

"Tohle už přece není normální. Jestliže mužstvo plné zkušených hráčů vede v 69. minutě 2:0, tak takhle prohrát zápas během 20 minut je umění. Když to přeženu, takový náskok by už udrželi i staří páni," kroutil nevěřícně hlavou František Cipro, trenér Jihočechů.

Klokani začali velký obrat díky vyloučení Kladrubského, po němž Jakub Rada z penalty snížil. O dalších pět minut srovnal David Bartek a parádní desetiminutovku završila další trefa Rady, který tak dokonal obrat Bohemians.

Pražský celek zasypal branku Dynama třinácti střelami a celkem jich vyslal 22. Celkem 391 přihrávek našlo svůj cíl a vítězové si tak udrželi 77% úspěšnost přihrávek.

Reklama