Hlavní obsah

Díky, táto. Trojan a spol. podpořili ligový Víkend otců

Praha

Kde bych dneska byl, kdyby mě k fotbalu nepřivedl táta... Většina hráčů si moc dobře uvědomuje a pamatuje, jak jejich kariéra začínala. Víkendové 25. kolo Synot ligy proto bude věnováno právě otcům s dětmi. Dočkají se speciálního programu a slev, které pro ně vedení soutěže a jednotlivé kluby připravily.

DÍKY TÁTO 35secVideo: Synotliga.cz

 
Článek
Fotogalerie

Láska k fotbalu se dědí z otce na syna. Proto vznikl projekt, který se nese v duchu hesla #DíkyTáto. Podpořili ho jak kluby, tak samotní hráči, ale i známé osobnosti, jež mají k ligovému fotbalu velmi blízko.

„Můj kamarád a herec Honza Jiráň mi jednou řekl, že podle jeho otce se příjmení a příslušnost ke klubu dědí po otci. Snažil jsem se tohle přenést i na své syny, kteří se mnou chodí na Bohemku," usmívá se herec Ivan Trojan, který Víkend otců podpořil.

„Můj tatínek je fotbalový rozhodčí, takže můj vztah k fotbalu vznikl v dětství právě díky tátovi. Od malička jsme společně s maminkou a sestrou jezdily na jeho zápasy, kde pískal, a fandily mu. Takže i mě přivedl k fotbalu tatínek," líčí Tereza Chlebovská, Česká Miss z roku 2012.

Asi každý si navždy zapamatuje, jak v doprovodu otce poprvé navštívil fotbalový zápas přímo na stadiónu. „Tento vztah je pro nás velmi důležitý, a proto ho chceme maximálně rozvíjet. V pětadvacátém kole tátové od rodin, za předpokladu, že na fotbal vezmou vedle potomka ideálně i mámu, budou nejrůznějším způsobem zvýhodněni. Je to společný projekt všech klubů," říká Dušan Svoboda, šéf Synot ligy.

Na všech osmi stadiónech, kde se víkendové kolo odehraje, budou pro rodiny s dětmi připraveny speciální akce. „Jde o program pro děti, autogramiády hráčů, ale i zvýhodněné vstupné u vybraných klubů. Věřím, že si rodiny tento ligový víkend maximálně užijí," avizuje Daniel Hajný, ředitel komunikace profesionálních soutěží.

Reklama