Hlavní obsah

Nosy nahoře mít ještě nemůžeme, tvrdil po další výhře Liberce záložník Frýdek

Po triumfu nad Spartou udělali fotbalisté Liberce další významný krok k záchraně v nejvyšší soutěži. Přestože v zápase na Slovácku postrádali závěrečnou půlhodinu vyloučeného Fleišmana, dokázali v deseti vstřelit vítězný gól na 3:2. Hrdinou severočeského celku, který zařídil Slovanu tři body, se stal záložník Martin Frýdek.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Liberecký záložník Martin Frýdek (vlevo) v souboji s Petrem Reinbergem ze Slovácka v utkání 25. kola Synot ligy.

Článek

„Po autu ke mně přilétl odražený míč. Najednou jsem se ocitl tváří v tvář brankáři Hečovi. Naštěstí to tam spadlo," liboval si Frýdek. „Chtěli jsme tři body a i bez vyloučeného Fleišmana jsem pořád věřil, že je získáme. Povedlo se, ale trochu mi vadí, že jsme utkání nerozhodli už v prvním poločase, v němž jsme si vytvořili nebývalé množství šancí," přemítal.

Přestože Liberecké dělí od sestupové patnácté příčky už luxusních sedm bodů, Frýdek ještě nejásá. „Nosy nahoře ještě určitě mít nemůžeme. Zachráněni stále nejsme, musíme bojovat dál. Teď ale na pár dní přepneme myšlenky v hlavě na domácí pohár," připomněl Frýdek, že jeho tým má pořád díky postupu do semifinále, v němž narazí na Teplice, šanci probojovat se i v této sezóně do předkola Evropské ligy.

Slova chvály měl po duelu v Uherském Hradišti pro svůj tým liberecký trenér David Vavruška. „Na Slovácko jsme byli velmi dobře připraveni. Předčili jsme domácí lepším pohybem i výraznější aktivitou. Zápas jsme si sice zkomplikovali naprosto zbytečnou červenou kartou, avšak v dobrém výkonu jsme pokračovali i v deseti a nakonec jsme si došli pro cenné vítězství. Záchrana je už blízko," těšilo Vavrušku.

Došek: Jako mužstvo jsme selhali

Kouč Slovácka Svatopluk Habanec tak v dobrém rozpoložení po utkání zdaleka nebyl. „Z toho, co jsme na hřišti předvedli, jsem strašně rozčarovaný. Nasazení některých našich hráčů nemělo ani druholigové parametry. Je hrozné ztratit střetnutí, v němž hrajeme tak dlouhou přesilovku. Vzhledem k mnohem vyšší liberecké agresivitě to ovšem asi ani jinak dopadnout nemohlo," smutnil. „Pokud mužstvo přes léto pořádně neokysličíme, budeme asi věčně hrát jen o záchranu," přemítal Habanec zklamaně.

Domácí porážku těžko skousával i kapitán Slovácka Libor Došek. „Liberec byl bohužel tím týmem, který chtěl mnohem víc vyhrát. My jsme v prvním poločase jen čekali na popravu. U každého balónu jsme byli později, proto jsme prohrávali skoro všechny osobní souboje. Tragický výkon budu mít v hlavě ještě aspoň tři dny, až pak začnu myslet na další utkání v Plzni," tvrdil urostlý forvard.

Ani Doškovi se nelíbil přístup některých spoluhráčů. „Každý si musí sám sáhnout do svědomí, co v tomto zápase pro úspěch udělal. Mám pocit, že některým klukům stačí jen se dostat do kádru prvoligového mužstva, a jsou spokojeni. Neuvědomují si, že v každém střetnutí jde o body, prémie i třeba lukrativnější angažmá. Fotbal je však kolektivní hra a my jsme tentokrát jako mužstvo naprosto selhali," nebral si Došek servítky.

Reklama