Hlavní obsah

Plzeň - Ml.Boleslav 1:2Šok pro Plzeň! Lídr padl s oslabenou Boleslaví, v bitvě o titul nabídl šanci Spartě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Skalák 0 : 1
50. Zahustel 0 : 2
78. Kolář 1 : 2
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Namísto očekávané formality se zrodila obrovská senzace! Fotbalisté Viktorie Plzeň podlehli v sobotním duelu 25. kola Synot ligy doma notně oslabené Mladé Boleslavi 1:2 a zkomplikovali si cestu za mistrovským titulem. Pokud si v neděli poradí Sparta s Brnem, stáhne náskok Viktorie na tři body. Výhru Středočechů, kteří si upevnili čtvrtou příčku, zařídili Jiří Skalák a Ondřej Zahustel. Plzeň doma padla po 26 zápasech (naposledy v květnu 2013 s Libercem).

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zleva Ondřej Zahustel z Boleslavi a Václav Pilař z Plzně.

Článek

Středočechům dokonale vyšla taktika „zaparkovaného autobusu" před vlastním pokutovým územím, proti desetihlavému obrannému bloku se domácí nedokázali prosadit. Hostům ostatně asi nic jiného nezbývalo, neboť jim chybělo devět hráčů. Dorazili bez trojice viktoriánů, která u nich hostuje (Wágner, Ďuriš, Končal), bez vykartovaných Ščuka s Navrátilem a zraněného tria Kúdela, Mendy, Hůlka. Navíc se den před zápasem zranil Šisler, a aby toho nebylo málo, zkraje zápasu musel kvůli zranění střídat Bořil.

Po odstoupení Bořila měli tři hostující obránci na kontě dohromady tři ligové starty, které obstaral 19letý stoper Jan Koch. Stejně starý stoper Antonín Křapka a Francouz Thalamy si totiž odbyli premiéru v Synot lize.

Boleslavští favorita zaskočili poprvé v 31. minutě, kdy špatný odkop brankáře Matúše Kozáčika zachytil Jiří Skalák a s přehledem trefil prázdnou branku. Až potom domácí zahrozili průnikem Milana Petržely a následně hlavičkou Tomáš Hořavy po přímém kopu, která se otřela o tyč.

Kolář pouze snížil

Hosté samozřejmě nechali „zaparkovaný autobus" před vlastní šestnáctkou i zkraje druhého poločasu a brzy šokovali Doosan Arénu podruhé, když v 51. minutě zakončil brejk Ondřej Zahustel.

Plzeň zapnula na vyšší obrátky až s příchodem Daniela Koláře, který v 79. minutě dal domácím naději gólem na 1:2. Brance předcházela hlavička Jana Holendy do tyče, balón se následně odrazil ke Kolářovi, který propálil Aleše Hrušku.

Ten samý hráč mohl brzy srovnat, jenže Hruška proti jeho voleji z kroku vytáhl fantastický zákrok! Plzeň v závěru mocně finišovala, uzavřela hosty do šestnáctky, vyrovnávací branka visela ve vzduchu, jenže Hruška se překonával, předvedl další famózní zákroky. V 89. minutě byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen Skalák, ovšem hosté už senzační vítězství udrželi.

25. kolo fotbalové Synot ligy:
Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)
Branky: 78. Kolář - 31. Skalák, 50. Zahustel. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Kubr. ŽK: Skalák, Magera, Hruška, Pajer. ČK: 89. Skalák (všichni M. Boleslav). Diváci: 10 950.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Kovařík - Vaněk, Hrošovský - Petržela (55. D. Kolář), Hořava, Pilař (70. Baránek) - Mahmutovič (46. Holenda). Trenér: M. Koubek.
M. Boleslav: Hruška - Kysela, Křapka, Koch, Bořil (16. Thalamy) - Zahustel (70. Milla), Štohanzl, Vacek, Bartl - Skalák, Magera (82. Pajer). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: