Hlavní obsah

Budu trénovat Spartu, řekl Griga z Indie

Novým trenérem fotbalové Sparty se stane podle očekávání Stanislav Griga. Slovenský kouč to v neděli potvrdil v telefonickém rozhovoru pro televizi Nova. Ve funkci nahradí odvolaného Jaroslava Hřebíka, s kterým se klub rozloučil po sedmém kole nejvyšší soutěže.

Foto: ARCHIV

Stanislav Griga

Článek

Griga uvedl, že je s vedením pražského klubu domluven, v brzké době se zřejmě ujme své nové práce. "Jsme dohodnuti, na začátku příštího týdne bych chtěl ve Spartě nastoupit," řekl z indického Pandžábu, kde v pondělí završí měsíční meditační pobyt.

Je Stanislav Griga vhodným trenérem pro Spartu?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Sparta přes Grigovo vyjádření nehodlá oficiálně jméno nového kouče potvrdit, udělá tak prý až v pondělí. To se má Griga vracet z Indie. Mluvčí Sparty Lenka Raková odmítla zprávu potvrdit, uvedla jen, že v otázce trenérů by mělo být jasno v nejbližší době. "Zatím nejsou žádné oficiality dotažené, takže nemohu žádné jméno potvrdit," řekla Raková Sportu.cz. " Situace kolem nového trenéra by měla být dořešena během pondělka nebo úterka," dodala mluvčí.

Grigovou první snahou ve Spartě bude rychle změnit současnou situaci. "Hlavní bude, aby se povedlo zastavit nynější propad," uvedl kouč, který ještě na jaře vedl Slovan Liberec. Z klubu však na vlastní žádost odešel po konci sezóny, spekulovalo se, že tak reagoval na to, že Liberci byla prokázána účast na korupčním skandálu a musel pykat ztrátou bodů. Po odchodu prohlásil, že se chce věnovat oblíbeným meditacím a od fotbalu si odpočinout.

Griga vyslyšel volání klubu

Jenže do práce nastoupí nakonec dříve, než původně předpokládal. Griga vyslyšel volání klubu, v němž strávil nejlepší roky své úspěšné kariéry elitního kanonýra. Vystudovaný právník přišel do Sparty v roce 1981 a působil zde s dvouletou pauzou v době vojenské služby v Dukle Praha až do roku 1989, kdy odešel sbírat střelecké vavříny do Feyenoordu Rotterdam a Rapidu Vídeň. Ve federální lize nastřádal 246 startů a vstřelil 123 branek. Za národní tým nastoupil ve 34 utkáních a byl autorem osmi branek, zúčastnil se MS v roce 1990.

Jako trenér začínal Griga v rodné Žilině, působil také v Dukle Trenčín, Slovanu Bratislava a u slovenské jednadvacítky. V Liberci odtrénoval 44 zápasů, z nichž 19 jeho svěřenci vyhráli, patnáctkrát remizovali a desetkrát prohráli.

Reklama

Související témata: