Hlavní obsah

Že by Sparta ztratila s Brnem? Jsem naivní, ale zase ne tolik, řekl plzeňský Kolář

Plzeň

Vrátil se po menší pauze, jeho příchod během druhého poločasu sobotního duelu Synot ligy s Mladou Boleslaví výrazně oživil hru Plzně. Záložník Daniel Kolář brzy snížil na 1:2, v závěru měl dokonce na noze vyrovnání, jenže gól mu vzal fantastickým zákrokem brankář Hruška. Viktoria tak překvapivě padla 1:2. „Trefil jsem to dobře, ale Aleš to ještě lépe chytil," uvedl Kolář.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Plzeňský fotbalista Daniel Kolář před Vojtěchem Štěpánem z Baníku v utkání 22. kola Synot ligy.

Článek

Šel jste do hry během druhého poločasu, necítil jste se na celý zápas?

Cítil jsem se dobře, trenér se mi před utkáním ptal, kolik zvládnu, odpověděl jsem mu, že celý zápas. Rozhodl se, jak se rozhodl, bylo z toho třicet minut.

Stihl jste vstřelit gól, k bodům však nakonec nevedl. Co pro Plzeň v boji o titul porážka znamená? Je to velká komplikace?

To se uvidí, do konce je ještě hodně kol. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, bohužel to nevyšlo.

Je to pro vás o to mrzutější, že jste v pondělí v Teplicích mohli Spartě odskočit na osm bodů, v neděli večer však může být váš náskok pouze tříbodový?

Myslím, že v Teplicích jsme měli vyhrát, byl to pro nás jednodušší zápas, měli jsme velké šance, Teplice si nevytvořily nic, to Boleslav aspoň hrozila. Jasně, bylo by příjemnější mít větší náskok, ale to jsou pořád kdyby, náskok máme pořád, je to perfektní.

Mohl být však vyšší...

Osobně jsem nečekal, že vyhrajeme ligu o deset bodů. Věřím, že po 30. kole to budeme my, kdo bude slavit. Vidím, jaké mám spoluhráče, jaké mají kvality.

Věříte, že Sparta může ztratit v neděli doma s Brnem?

Já jsem dost naivní, ale zase až tak nejsem.

Zvládne tým tlak posledních kol?

Myslím, že je to o každém jednotlivci. Je tu hodně zkušených kluků, na druhou stranu každý se s tím musí porvat sám, říct si, co je pro něj dobré, a tak k tomu přistoupit. Někdy to jde samo, soupeř je odevzdanější, nyní Boleslav byla dobře připravená, bylo pro nás těžké hrát do plných.

Reklama

Související témata: