Hlavní obsah

Oslavenec Kadeřábek dostal nečekaný dárek, Sparta je dál ve hře

Právě v sobotu slavil 23. narozeniny. Večer dostal dárek, v jaký snad ani nedoufal. Fotbalisté Mladé Boleslavi senzačně vyhráli v Plzni, a tak po porážce v Liberci odepisované Spartě ještě nabídli naději na obhájení titulu. Oslavenec Pavel Kadeřábek a spol. samozřejmě potřebují porazit Zbrojovku, aby na vedoucí Viktorii zatlačili a přiblížili se k ní na tři body. Zápas Sparta - Brno se hraje dnes od 17:45, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Pavel Kadeřábek oslavuje gól proti Dukle, při němž se zranil.

Článek

Od začátku března nuceně absentoval. V utkání 19. kola s Duklou se Pavel Kadeřábek zranil a po operaci kolena musel tvrdě makat na návratu do sestavy. K němu by mělo dojít právě v duelu s Brnem.

„Šest týdnů bez fotbalu je dost. Není to ono, když se můžete jen koukat, jak jsou kluci na trénink, zatímco vy musíte jen do posilovny nebo na individuální přípravu... Konečně jsem se stoprocentně připojil k týmu a jsem připravený na zápas," hlásí letenský reprezentant v rozhovoru pro klubovou televizi.

Sparta přitom doufala, že se ofenzivní pravý obránce vrátí na hřiště o něco dřív.

„Směřovali jsme návrat k derby, ale ještě jsem stále nebyl schopný hrát. Pak už nebylo kam spěchat, hlavně abych se pořádně doléčil. Teď už jsem fit," těší se Kadeřábek.

Letenští hodlají využít šance, kterou jim Mladá Boleslav v Plzni přihrála. Viktorii hostí v přespříštím kole, takže pokud Brno porazí, zase by měli stíhací jízdu ve svých rukou.

„Po porážce v Liberci, kde jsem mužstvo vedl poprvé, je teď povinností a nutností doma zvítězit. A nejen to, chceme se prezentovat dobrým výkonem," avizuje trenér Zdeněk Ščasný.

Reklama

Související témata: