Hlavní obsah

Kadeřábek při návratu zazářil a jen potvrdil, jak je pro Spartu důležitý

Praha

Autor hattricku bývá hvězdou zápasu, jasná věc. Přesto se David Lafata musel po výhře Sparty nad Brnem (4:0) o značný díl svojí slávy podělit s obráncem Pavlem Kadeřábkem. Letenský fotbalista se po zranění vrátil do sestavy ve velkém stylu, svůj hattrick pro změnu složil z gólových asistencí. „Snažil jsem se navázat na práci, kterou jsem tady odváděl do svého zranění. Myslím, že se mi to podařilo,“ usmál se skromně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský obránce Aleš Schuster (vpravo) se snaží vypíchnout míč sparťanskému obránci Pavlu Kadeřábkovi během utkání 25. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Může se to zdát jako letenský paradox. Klíčovým hráčem Sparty je pravý obránce...

„Čím to je? Pavel je pro nás prostě klíčový a jiného takového tady nemáme. Až jednou odejde, nechtěl bych být tím, kdo ho bude mít nahradit. Laťka je na pravém obránci nastavená hodně vysoko... Také můj hattrick je velkou Pavlovou zásluhou, dvakrát mi nahrál před prázdnou branku," konstatoval kanonýr David Lafata.

„Na otázku, proč je klíčovým hráčem pravý bek, není jednoduchá odpověď. Kadeřábek si po zranění hned připsal tři asistence a podal suverénní výkon. Problém podle mě je, že v minulých zápasech nebyla na jeho místě alternativa. Nastupovali tam hráči, kteří na to nebyli zvyklí," řekl trenér Zdeněk Ščasný s poukazem na záložníka Marečka a stopera Brabce, kteří se na pravém kraji obrany vystřídali.

Mohou si to s Plzní rozdat

Podstatné teď samozřejmě je, že Sparta stále může snít o obhajobě titulu. Vedoucí Plzni se přiblížila na tři body a vzájemný zápas s Viktorkou má v přespříštím kole před sebou.

„My i Plzeň to máme ve svých rukou, takže teď si to rozdáme. Netvrdil bych však, že psychická výhoda může být na naší straně. Nejdřív musíme zvládnout zápas v Mladé Boleslavi, který bude také těžký," poukázal Kadeřábek.

„Vypadli jsme v poháru v Jablonci a pak prohráli v Liberci, potřebovali jsme tuhle sérii porážek utnout. To se povedlo, což je podle mě nejdůležitější. A spíš než na Plzeň jsme se koukali dolů na Jablonce, který také vyhrál a dotáhl se na nás na jeden bod," poukázal kapitán týmu Lafata.

Reklama