Hlavní obsah

Kdo zasáhne do bitvy o titul? Plzni nevoní Slovácko a Bohemka, Sparta se pachtí v Boleslavi

Praha

Bitvu o titul může rozhodnout vzájemný střet domácích fotbalových gigantů. Ale také nemusí, jak ukázala dvě poslední kola Synot ligy. Fotbalisté vedoucí Plzně nejprve remizovali v Teplicích a poté doma dokonce prohráli s oslabenou Mladou Boleslaví. Sparta se tak i navzdory senzační porážce v Liberci vrátila do hry. A vzhledem ke tříbodové ztrátě a vzájemnému zápasu na domácí půdě si ještě může titul uhrát sama.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Mario Holek (vlevo) a Ondřej Zahustel z Mladé Boleslavi.

Článek

Viktoriáni se samozřejmě kaboní. Rýsoval se jim osmibodový brejk, místo toho nechali rivala žít a doufat.

„Teď jsme ve dvou zápasech ztratili a zdramatizovali boj o titul. Je to nepříjemnost, ale věřím, že máme sílu, abychom se s tím vyrovnali," konstatoval Miroslav Koubek, trenér Plzně.

„Jsme rádi, že trochu žijeme. Ke konci ale bude každý zápas těžký, teď máme Boleslav venku," zůstal střízlivý David Lafata, kapitán Sparty.

Zbývající program lídrů:
26. kolo
Plzeň - Slovácko0:0, 1:1, 1:0, 3:0, 2:2
Mladá Boleslav - Sparta0:4, 1:1, 2:0, 1:2, 1:2
27. kolo
Sparta - Plzeň1:0, 1:0, 1:3, 0:1, 0:0
28. kolo
Plzeň - Jihlava1:1, 1:0, 0:0, 2:1 (II.), 1:0 (II.)
Sparta - Slovácko4:1, 4:0, 1:0, 2:1, 4:0
29. kolo
Bohemians - Plzeň0:0, 2:1, 1:0, 0:1, 2:2
České Budějovice - Sparta0:2, 2:4, 1:0, 0:0, 1:4
30. kolo
Plzeň - Příbram2:0, 2:0, 5:0, 2:1, 3:1
Sparta - Bohemians2:1, 1:0, 2:0, 0:0, 3:1
Ve výčtu je uvedeno pět posledních vzájemných ligových zápasů na hřišti hostitele seřazených od nejčerstvějšího po nejstarší.

Hned nejbližší víkend může být pro oba perný

Plzeň je na tom stále líp. O tři body, vítězství 2:0 v podzimním vzájemném duelu a momentálně také o tři góly v celkovém skóre. A nemusí se ani bát přijet na Letnou. Poslední dva zápasy v lize tam sice Viktoria o gól prohrála, předtím ale Generali Arenu dvakrát dobyla a jednou tam remizovala.

Stejnou optikou pěti posledních vzájemných ligových zápasů na hřišti hostitele jsme se zaměřili také na všechny ostatní soupeře, kteří ještě lídry v závěru soutěže čekají.

Hned nejbližší kolo může být pro oba ošemetné. Do Plzně přijede Slovácko, které tam v poslední době hned třikrát remizovalo. Sparta zase sice v Mladé Boleslavi naposledy vyhrála jasně 4:0, do té doby tam však pro ni byla hodně horká půda - remíza, porážka a dvě výhry o gól.

Klokani to doma na Viktorku umějí

Po vzájemném duelu na Letné si Plzeň musí dát pozor i na Jihlavu, která na jejím hřišti dvakrát remizovala. Příjemný pak nemusí být zápas v Ďolíčku - Viktoria z posledních pěti duelů na Bohemians jen jednou vyhrála, dvakrát remizovala a utrpěla tam dvě porážky! V klidu by měla mít poslední kolo - Příbram doma pětkrát v řadě porazila.

Sparta bude také ještě hostit Slovácko, s nímž doma pětkrát neztratila ani bod. Pak jede do Českých Budějovic, kde v poslední době mimo výher také jednou prohrála a remizovala. V posledním kole pak na Letnou přijedou Bohemians. Klokani tady z posledních pěti utkání dokázali jen jednou remizovat.

„My i Plzeň to teď máme ve svých rukou a prostě si to rozdáme," zjednodušil prognózy sparťanský obránce Pavel Kadeřábek.

Kdo nakonec získá titul v Synot lize za sezónu 2014/15?
Plzeň
54,3 %
Sparta
42,1 %
Jablonec
3,6 %
Celkem hlasovalo 5571 čtenářů.

Reklama

Související témata: