Hlavní obsah

Dukla má tým plný patronů, hráči áčka se zapojují do přípravy svých nástupců

Nejenom své zápasy mají na starosti ligoví fotbalisté Dukly Praha. Po malých krůčcích se pravidelně zapojují do přípravy mladších kategorií. A protože se tyto tréninky oběma stranám zalíbily, budou pokračovat v rámci nového projektu Patroni týmů. Má za cíl vyzdvihnout spojení mezi mládeží a hráči A mužstva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Dukly Praha Matěj Hanousek během utkání s Příbramí.

Článek

Jeden z tréninků s mládeží měl možnost zažít také Matěj Hanousek, reprezentant do 21 let a levý bek Dukly. „Byl jsem rád, že klukům mohu takovou maličkostí udělat radost, víc jsem si přát nemohl. Kluci se ptali na to, co je zajímalo, ukazovali mi, co už umí, a abych řekl pravdu, nečekal jsem, že někteří hráči budou fotbalově tak daleko. Já jsem nic takového jako mladý hráč nezažil, ale mám štěstí, že to mohu zažít teď z druhé strany."

Projekt je připraven pro žákovské a přípravkové kategorie a brankářskou školu. Ke každému týmu budou přiřazeni tři hráči A mužstva.

„Dojde k většímu propojení mládežnické základny s A mužstvem a byli bychom rádi, kdyby se na domácích mistrovských utkáních A mužstva postupně objevovalo více našich hráčů s celými rodinami," uvedl Petr Studénka, marketingový ředitel klubu.

Rozdělení patronů k jednotlivým týmům
U15: Juroška, Štetina, Děrgačev
U14: Beauguel, Vorel, Daniel Tetour
U13: Gedeon, Polom, Považanec
U12: Berger, Jeřábek, Karavajev
U11: Čajič, Néstor, Mareš
U10: Matěj Hanousek, Kluk, Přikryl
U9: Blažek, Malý, Preisler
U8: Manzia, Marek Hanousek, Kovaľ
Brankářská škola: Chudý, Rada, David Tetour

Reklama