Hlavní obsah

Plzeň rozstřílela Slovácko a odskočila Spartě. Liberec ztratil s Bohemkou

Praha
Aktualizováno

Čtyřmi zápasy dnes pokračovalo 26. kolo fotbalové Synot ligy. Vedoucí Plzeň bez problémů rozstřílela Slovácko 4:0 a druhé Spartě minimálně do neděle odskočila na rozdíl šesti bodů. Odpoledne vydřela Bohemka díky penaltě v nastavení remízu na hřišti rozjetého Liberce 1:1. Naděje na záchranu po porážce 0:1 na Dukle neoživil Hradec Králové, po pohárech lačnící Příbram se rozešla s ohroženou Ostravou bezgólovou remízou.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jan Holenda (vlevo) z Plzně a Tomáš Košút ze Slovácka v utkání 26. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Plzeň v minulém kole přišla o sérii 10 ligových zápasů bez porážky a šňůru 26 domácích utkání bez prohry, ale doma proti Slovácku si vše vynahradila. Viktoria proti zcela neškodným hostům od začátku jasně dominovala.

Už po pěti minutách si srazil Kovaříkův centr zády do vlastní brány Kerbr. Plzeňský záložník pak po půlhodině hry z penalty po faulu Mezlíka na Pilaře zvýšil na 2:0, Mezlík byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen, což zápas prakticky rozhodlo. Další průběh utkání už připomínal spíše exhibici v režii domácích, kteří zahazovali jednu stoprocentní šanci za druhou. Dvěma góly pak vylepšil výhru střídající Aidin Mahmutovič.

Liberec ztratil výhru v nastavení

Liberec, který se jinak většinu sezóny trápil, si mohl proti Bohemians Praha 1905 připsat čtvrtou výhru z posledních pěti ligových zápasů. Ale nepřipsal. Po první půli sice vedl zásluhou úspěšné dorážky Dzona Delarge a náskok si držel až do nastavení. V něm ale Karišik fauloval ve vápně Jakuba Radu a sám faulovaný z penalty vystřelil pro klokany cenný bod.

V tabulce předposlední Hradec Králové prohrál všech pět předchozích zápasů s Duklou s ostudným skóre 2:14 a ani tentokrát si nepolepšil. Už po deseti minutách inkasoval po hlavičce Jeana-Davida Beauguela. Ostatní šance Dukla sice nevyužila, ale hubený náskok už udržela. Votroci tak mají z posledních šesti kol na svém kontě jediný bod a záchrana se jim znovu vzdálila. Dukla je momentálně pátá a může snít o pohárech.

Na ně si dělá zálusk i Příbram, která ale klesla na šestou příčku po bezbrankové remíze v Ostravě. Baník byl sice v utkání aktivnější, ale opravdu stoprocentní šanci si nevytvořil. Středočeši dohrávali závěr utkání bez vyloučeného Martina Krameše. Baník, jehož fanoušci se opět dožadovali odvolání trenéra Frňky, tak od listopadu dál čeká na domácí výhru.

Program 26. kola fotbalové Synot ligy:
Pátek
Brno - Jihlava 3:2
Sobota
Liberec - Bohemians 1:1
Branky: 38. Delarge - 90.+1. Rada z pen.
Dukla - Hradec Králové 1:0
Branka: 10. Beauguel
Ostrava - Příbram 0:0
Plzeň - Slovácko 4:0
Branky: 5. Kerbr (vlastní), 33. Kovařík z pen., 74. Mahmutovič, 85. Mahmutovič
Neděle
17:00 Teplice - Jablonec
17:00 Slavia - Č. Budějovice
19:30 Ml. Boleslav - Sparta

Reklama