Hlavní obsah

Sparta vydřela tři body v Boleslavi, oslabené Teplice obraly Jablonec

roj, mm, dosSport.cz
Aktualizováno

Souboj o mistrovský titul v Synot lize slibuje drama až do úplného konce! Fotbalisté Sparty v 26. kole soutěže otočili nepříznivě se vyvíjející duel v Mladé Boleslavi a po výhře 3:2 ztrácejí znovu tři body na vedoucí Plzeň, kterou přivítají v následujícím kole doma na Letné. V dalších nedělních zápasech zaváhal třetí Jablonec v Teplicích, kde proti oslabenému soupeři inkasoval v nastavení na konečných 1:1, a Slavia vítězstvím 2:0 nad posledními Českými Budějovicemi udělala další krok k záchraně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty oslavuje gól na 1:1 během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Mladoboleslavští byli v bitvě o titul důležitým jazýčkem na vahách - v minulém kole senzačně ukončili dvouletou domácí neporazitelnost Plzně a také Spartu řádně potrápili. Hned zkraje si Zahustel naskočil na vysoký centr, bránící Costa ho nedokázal odstavit a domácí vedli. Pražané pak přišli o zraněného Marečka, jenž musel po Magerově ostrém zákroku opustit hřiště s poraněným kolenem, a po celou první půli neúspěšně dobývali domácí tvrz. Lafatu ve vyložené šanci vychytal Hruška.

Až po změně stran vedla k vyrovnání akce na jeden dotek, kterou zakončil skluzem Václav Kadlec. Po hodině hry pak přišly rozhodující chvíle. Zatímco druhý gól Boleslavi sudí Marek po vzdušném souboji Zahustela se Štěchem neuznal, z protiútoku se po zákroku Křapky na Dočkala kopala penalta, kterou Kadlec střelou pod horní tyč proměnil. Třetí ránu zasadil domácím Kadeřábek a zařídil mistrovskému týmu důležité tři body, protože v závěru ještě zmírnil výši prohry Wágner.

Letenští tak potvrdili, že se jim proti Mladé Boleslavi daří. Vyhráli nad ní posledních pět vzájemných ligových zápasů při skóre 16:3...

Jablonec nedal penaltu, Slavia krok od záchrany

Peltův Jablonec stále myslí na kvalifikaci o Ligu mistrů, jenže v neděli utrpěl nepříjemnou ztrátu. V Teplicích se dlouho nemohl prosadit, když nejprve trefil dvakrát břevno a Filip Novák následně zahodil penaltu. Baumit se dočkal po hodině hry, kdy se z brejku trefil Ján Greguš. Následně dostal teplický Vondrášek druhou žlutou a zároveň červenou kartu, ale domácí nakonec vydřeli bod ve třetí minutě nastavení po hlavičce obránce Jana Hoška.

Velký krok k záchraně udělala Slavia, po vítězství 2:0 nad posledními Českými Budějovicemi má už devítibodový náskok na sestupové příčky. Po osmi kolech si tak mohla vychutnat vítězství. O oba góly se trochu kuriózně postaral v první a poslední minutě kanonýr Milan Škoda. V první půli sice slávisty vystrašila zvonící tyč po střele Fundy, ale jinak měli utkání pod kontrolou. Jihočeši ztrácí na čtrnáctý Liberec už osm bodů a sestupová hrozba je pro ně opět o něco aktuálnější.

Program 26. kola:
Pátek
Brno - Jihlava 3:2
Sobota
Liberec - Bohemians 1:1
Dukla - Hradec Králové 1:0
Ostrava - Příbram 0:0
Plzeň - Slovácko 4:0
Neděle
Teplice - Jablonec 1:1
Branky: 90.+3. Hošek - 64. Greguš
Slavia - Č. Budějovice 2:0
Branky: 1. Škoda, 90. Škoda
Ml. Boleslav - Sparta 2:3
Branky: 4. Zahustel, 87. T. Wágner - 50. a 66. (druhá z pen.) Kadlec, 75. Kadeřábek

Reklama