Hlavní obsah

Výhry nad Jihlavou si mimořádně cením, radoval se ze tří bodů brněnský kouč Kotal

Brno

Inkasovali první gól, ale zápas otočili a před svými fandy se rehabilitovali za předchozí debakl na Spartě. Brněnští fotbalisté zdolali v předehrávce 26. kola nejvyšší soutěže Jihlavu 3:2.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Jihlavy Jan Hanuš v Brně třikrát inkasoval.

Článek

„Vítězství si mimořádně cením. Vždyť Jihlavští předváděli v poslední době skvělé výkony," radoval se ze tří bodů kouč Zbrojovky Václav Kotal. Přiznal ovšem, že v úvodní půlhodině se mu hra jeho týmu vůbec nelíbila. „Vypadalo to, že kluci moc nevěří tomu, na co jsme se celý týden připravovali. Naštěstí se nám před pauzou povedlo vyrovnat na 1:1 a to nás nakoplo. Najednou jsme zvýšili důraz a nasazení a hosty jsme ve druhé půli přehráli," těšilo ho.

Cestu k výhře si ovšem Brňané v závěru zkomplikovali. Nejprve dovolili Jihlavským snížit na jednobrankový rozdíl a posledních deset minut dohrávali bez vyloučeného záložníka Kopúnka, který si nešetrně vyšlápl na Jánoše. „Kamil mužstvo zbytečně oslabil. Naštěstí jsme na to nedoplatili bodovou ztrátou," oddechl si Kotal.

Brněnským hrdinou se v pátečním podvečeru stal středopolař David Pašek, autor druhého a třetího gólu Zbrojovky. „Nejprve mi předložil parádní balón Standa Vávra. Další branku jsem vstřelil se štěstím, míč se ode mě odrazil po Krejčího odkopu. I takové góly ve fotbale občas padají," usmíval se.

Pašek si pochvaloval, že tentokrát už mohli Brňané hrát uvolněně. „Jsme zachráněni, a tak jsme si zápas i trochu užili. Také ze zbývajících čtyř kol budeme chtít vytěžit co nejvíc bodů," plánoval.

Na pátou příčku (zatím) nedosáhli

Jihlavští, kteří se v půli podzimu zmítali v těžké krizi, měli dokonce ještě naději atakovat pátou příčku, která může za určitých okolností garantovat účast v předkole Evropské ligy. „Ta šance tam pochopitelně byla. Moc jsme o ní ale nepřemýšleli. Přesto jsem z porážky strašně zklamaný. Chtěli jsme navázat na předchozí povedená střetnutí na Slavii a s Baníkem a i v Brně bodovat," přiznal Luděk Klusáček, trenér celku z Vysočiny.

Mrzelo ho, že jeho tým nenavýšil počáteční vedení. „Místo toho jsme nechali domácí před přestávkou srovnat a po ní jsme si vybrali hluchou pasáž," štvalo ho. Za jediné pozitivum považoval výkon Jungra, jenž se objevil v základní sestavě poprvé po dlouhodobém zranění a blýskl se dvěma góly. „Moc mu je přeju. I kvůli tomu, jak poctivě pracuje v přípravě," tvrdil Klusáček.

Nechtěl příliš komentovat, že utkání blízkých rivalů bylo místy hodně nervózní a k vidění bylo nebývale mnoho tvrdých osobních soubojů. „Za trochu nešťastné považuju, že zápas řídil sudí Paták, který pískal i náš nedávný problematický duel v Příbrami. To je ale věc komise rozhodčích," poznamenal Klusáček.

Záložník Marek Jungr, navrátilec do jihlavské sestavy po vyléčené zlomenině lýtkové kosti, však vinu za porážku na arbitra neházel. „Stěžovat si na něj nebudu. Spíš si musíme sáhnout do svědomí, proč jsme zhruba od třicáté do šedesáté minuty úplně vypadli ze hry. Vedoucí branka nám zřejmě paradoxně ublížila," mínil Jungr, jenž nastoupil k mistrovskému střetnutí po půl roce. „Dát dva góly je samozřejmě hezké. Když si ovšem nevezeme domů ani bodík, jsou vlastně na nic," mávl zklamaně rukou.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články