Hlavní obsah

Frňkova pozice v Baníku je prý pevná

Ostrava

Velmi špatné výsledky a především bídná hra nechává majitele Baníku Ostrava Petra Šafarčíka klidným. Trenéra Petra Frňku odvolávat nechce, zastává se i hráčů. „S výkony v posledních dvou zápasech pochopitelně spokojeni nejsme. Stejně ale jako jsme po podzimní části sezóny nepodlehli euforii a výsledky hodnotili střízlivě, nyní nepropadáme žádné panice,“ řekl Právu Šafarčík.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Ostravy Petr Frňka při utkání v Jihlavě.

Článek

Po podzimu pátý Baník se po devíti jarních zápasech propadl až na dvanáctou příčku. Pod koučem Frňkou, který Baník v zimě převzal od trenérů Martina Svědíka a Radomíra Korytáře, vyhrál jediný zápas na hřišti Bohemians 1905. K tomu přidal tři remízy se Spartou, Brnem a Libercem. Z dalších pěti utkání odešel Baník poražen, navíc většinou po velmi slabém výkonu.

„Hráči, trenéři i vedení si uvědomují, co musíme napravit. Počínaje Příbramí je před námi ještě pět zápasů, ve kterých máme na to ukázat, že jsme tým a máme svou kvalitu. Na zásadní hodnocení je tedy ještě měsíc čas a hovořit v tuto chvíli o změnách není na místě," prohlásil Šafarčík. „Z nastoupené cesty po prvních nezdarech neustoupíme a fanoušky, kteří si přejí aktivní, útočný a sebevědomý Baník, žádáme o podporu a trpělivost," doplnil Šafarčík.

Ultras mu vyhlásili válku

Toho se ale majitel klubu asi jen tak nedočká. Ostravští Ultras mu „vyhlásili válku" už před začátkem jarní části ligy a na domácí zápasy vůbec nechodí. Po nedávných výkonech ztratili trpělivost i zbylí fanoušci a při posledním domácím utkání se Slováckem se z ochozů stadiónu na Bazalech ozývalo skandování „Frňka, ven!"

Další šanci utěšit příznivce bude mít Baník v sobotu od 15 hodin doma proti Příbrami. Nastoupí znovu bez zraněného Baroše a Mensaha. „Víme, že to jde, že fotbal hrát umíme, ale musí nás zkrátka znovu pohánět odhodlání a touha. To jsou základy každého úspěchu," řekl kouč Ostravy Frňka. „Nic jiného než pokusit se zvítězit není na pořadu dne," dodal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články