Hlavní obsah

Dukla - Hradec 1:0Dukla porazila Hradec Králové a je opět na pátém místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Beauguel 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté pražské Dukly ve 26. kole první ligy porazili doma předposlední Hradec Králové 1:0 díky brance Jeana-Davida Beauguela a vrátili se na páté místo. "Votroci" prohráli pátý z posledních šesti zápasů a v neúplné tabulce dál ztrácí šest bodů na záchranu.

Článek

Dukla začala lépe a v desáté minutě se dostala do vedení. Mareš našel z rohového kopu Beauguela a francouzský útočník na zadní tyči hlavou skóroval. Nejlepší střelec Dukly vstřelil osmý ligový gól v sezoně, na který čekal devět zápasů.

Beauguel mohl o chvíli později přidat další zásah, ale tentokrát jeho střelu doprostřed branky vytěsnil gólman Koubek. Domácí měli i v dalších minutách velkou převahu a soupeře moc nepouštěli do hry. Čajičovu ránu z úhlu vyrazil Koubek a hradecký brankář podržel nováčka soutěže i ve 38. minutě, kdy zneškodnil pokus Mareše i dorážku Považance.

Domácí po změně stran notně ubrali z tempa, ale utkání měli dál pod kontrolou. Hradečtí se sice snažili útočit, jenže jejich akce většinou končily před šestnáctou Dukly a její brankář Rada byl celý zápas prakticky bez práce.

Pražané se i kvůli řadě nepřesnostem ve druhé půli do zakončení moc nedostávali, v závěru jen nepřesně z dálky vypálil Považanec. Dukla tak vyhrála i šestý vzájemný ligový zápas a popáté od Hradce neinkasovala.

26. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - FC Hradec Králové 1:0 (1:0)
Branka: 10. Beauguel. Rozhodčí: Nenadál - Kordula, Hock. ŽK: Marek Hanousek, Matěj Hanousek, Jan Blažek. - P. Dvořák. Diváci: 1538.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek (72. Jan Blažek) - Čajič (85. Kluk), Beauguel, Jakub Mareš (88. Jeřábek). Trenér: Kozel.
Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Križko, Chleboun, Nosek (78. Tito) - P. Černý - Malinský (57. Halilovič), Trubač, Štípek - P. Dvořák - Vaněček (71. Petrus). Trenér: Barborík.

Reklama

Související témata: