Hlavní obsah

Další nula Baníku. Gól nedal už tři kola

Ostrava

Potřetí v řadě odcházeli fotbalisté ostravského Baníku ze hřiště bez vstřelené branky. A protože gól na Bazalech nedokázala vsítit ani v útoku o Bednáře oslabená Příbram, skončilo utkání 0:0. „My jsme spokojení, protože jsme sem pro bod jeli,“ nezastíral kapitán Příbrami Tomáš Zápotočný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baník Ostrava Petr Frňka.

Článek

„Fotbal to možná příliš pohledný nebyl, ale na druhou stranu to byla strašná dřina. Ostrava má běhavé hráče a musím říct, že utkání s Duklou minulý týden nás stálo méně sil," ocenil snahu domácích fotbalistů trenér Příbrami Pavel Tobiáš.

Uznání soupeře ale náladu Ostravským moc nezvedlo. Už 287 minut nedokázali vstřelit gól a na jaře mají v kolonce výher pouhý jeden křížek za úspěch v Ďolíčku. Avizovaný útočný styl se znovu nedostavil, proti Příbrami si hráči Ostravy vypracovali všehovšudy tři šance. V úvodu utkání tlačili míč do branky marně Narh a Azevedo, v úplném závěru pálil nad branku Ondřej Sukup. „Balón šel od brány, chtěl jsem to dát placírkou na zadní tyč, ale trefil jsem to kotníkem. Možná jsem to měl vyřešit s větším klidem," litoval Sukup.

Šafarčík žádá fanoušky o trpělivost

Zatímco Příbram v Ostravě uhrála páté utkání v řadě bez porážky, Baník ztratil body i další fanoušky. Těch přišlo na stadión něco málo přes dva tisíce, což je nejméně v sezóně. „Rozumím tomu, fanoušek je nadšený když se vyhraje. A klidně můžete kopat tužku. Když uděláme nějaké výsledky, cestu do ochozů si zase najdou," je přesvědčený trenér Petr Frňka.

Na rozdíl od fanoušků, kteří už nad ním zlomili hůl, má u vedení Baníku Frňka stále podporu. „S výkony v posledních zápasech spokojeni nejsme. Nicméně, stejně jako jsme po podzimní části sezóny nepodlehli euforii a výsledky hodnotili střízlivě, nyní nepropadáme panice. Na zásadní hodnocení je měsíc čas a hovořit v tuto chvíli o změnách není na místě. Z nastoupené cesty po prvních nezdarech neustoupíme a fanoušky, kteří si přejí aktivní, útočný a sebevědomý Baník, žádáme o podporu a trpělivost," řekl majitel Baníku Petr Šafarčík.

Reklama

Související témata: