Hlavní obsah

Slávistický kanonýr Škoda měl konečně důvod, aby se z gólů radoval

Málem už zapomněli, jak se slaví výhra a jaký oslavný pokřik v šatně spustit. Vždyť v osmi předchozích kolech slávističtí fotbalisté nepoznali, jak chutná vítězství. Až v duelu k sestupu už téměř odsouzenými Českými Budějovicemi je kanonýr Milan Škoda dvěma trefami spasil a nechal je pocit z vítězství zase okusit.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Milan Škoda ze Slavie (vlevo) dává gól proti Českým Budějovicím. Vpravo jej marně stíhá Pavel Novák z Dynama.

Článek

Vybavili jste si po utkání ještě vůbec pokřik, jímž slavíte vítězství?

Ale jo, problém jsme s tím neměli, i když pravdou je, že jsme na výhru čekali pořádně dlouho.

Nakonec jste se jí dočkali, i když navzdory brilantnímu začátku jste se k ní protrápili...

Podařilo se nám sice dát hodně rychlou branku, jenže pak jsme promarnili spoustu šancí. Mě nevyjímaje. Zápas jsme si zbytečně zkomplikovali a nehráli moc dobře, ale naštěstí jsme ho zvládli.

Úvod byl skutečně divoký, neboť přinesl nejen rychlý gól, ale i tyč nastřelenou hostujícím Fundou, o dalších šancích nemluvě. To jste šli do zápasu skutečně s tak odkrytým hledím?

Má trefa už po čtyřiceti vteřinách ho hodně ovlivnila, neboť hra se okamžitě otevřela. Jihočeši chtěli vyrovnat, my přidat další góly. Proto taková divočina a tolik šancí.

Nakonec ale rozhodla až váš druhý gól v poslední minutě, kterým jste vítězství potvrdil. Na rozdíl od předchozích střetnutí, kdy jste vytrvale odmítal góly slavit, neboť nepřinášely body, se tentokrát radovat můžete...

Jasně že jsem za ně rád. Přinesly nám výhru a body, takže se počítají.

Pro vás měl duel s Jihočechy pikantní příchuť i v tom, že jste se na trávníku potkal s bratrem, který v samém závěru vyběhl na trávník v českobudějovickém dresu. Těšil jste se na tuto bratrovražedný souboj?

Naopak, já si přál, aby nenastoupil a náhodou nám nedal nějaký gól. A ono skutečně moc nescházelo k tomu, aby skóre srovnal. Zatrnulo mně, ale jeho hlavička šla za stavu 1:0 naštěstí vedle, takže ve finále jsem byl rád, že jsme si po delší době proti sobě zase zahráli. Zvláště, když jsme vyhráli a dva góly dal naopak já.

Pro vás jsou důležité i proto, že jste se v tabulce střelců dotáhl na sparťanského kanonýra Lafatu, který měl před utkáním v Ml. Boleslavi na kontě také šestnáct branek.

Pochopitelně že Lafatovo střelecké počínání sleduji, ale pro mě bylo tentokrát opravdu mnohem důležitější, že mé dva góly znamenaly výhru.

V průběhu sezóny jste vytrvale odmítal prozradit, jaké gólové předsevzetí jste si před sezónou dal. Porušíte konečně mlčení, když už jste Slavii svými trefami v lize zachránil?

Definitivně zachráněni nejsme, ale protože stanovený cíl už jsem překonal, klidně stanovenou metu prozradím. Chtěl jsem dát patnáct branek.

Teď už jich máte na kontě šestnáct, takže se můžete koncentrovat na souboj o střeleckou korunu a trofej pro nejlepšího kanonýra. Láká vás hodně?

Můžeme být sice relativně v klidu, protože od sestupových příček máme dost značný náskok, ale daleko podstatnější než můj případný primát mezi střelci pro nás je, abychom dohráli soutěž důstojněji a posbírali ještě nějaké body. Čímž neříkám, že další góly střílet nechci.

Reklama

Související témata: