Hlavní obsah

Neuznali mi regulérní gól, láteří Zahustel. Vztekaly se oba týmy, reaguje sparťan Kadlec

Urputná bitva plná gólů, nervozity i zranění. Zápas fotbalistů Mladé Boleslavi se Spartou (2:3) se zlomil především v 65. minutě. Domácí Zahustel za stavu 1:1 podruhé skóroval, ale rozhodčí Emanuel Marek mu odpískal faul na brankáře a gól neuznal. A hned o minutu později dostala Sparta výhodu penalty. Kadlec ji proměnil a svou druhou brankou skóre otočil. „Asi rozhodující moment,“ kabonil se Karel Jarolím, trenér Středočechů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

(Zleva) Jan Kysela, Michal Ďuriš a Jan Bořil z Boleslavi se rozčilují na hlavního rozhodčího kvůli nařízené penaltě v duelu se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Bolka byla blízko k další senzaci. Po výhře v Plzni mohla obrat i Spartu. Nakonec o jeden gól padla.

„Můj gól byl regulérní. Byl jsem u míče dřív než Marek Štěch, on přišel pozdě. Míč mi spadl na hlavu a odrazil se do branky. Nechápu, proč ho rozhodčí neuznal," láteří Ondřej Zahustel.

„Myslím, že tahle minuta rozhodla, byl to důležitý moment. Abych pravdu řekl, nevím, z jakého důvodu nebyl Ondrův druhý gól uznán," dává svému hráči za pravdu kouč Karel Jarolím.

Letenští zase cítili křivdu v prvním poločase, když Magera beztrestně roztrhl koleno Marečkovi a posla ho na šití a sudí pak netrestal ani domácí hráče, kteří už měli žlutou kartu.

„Moc jistý tedy sudí nebyl, ale měl to těžké. Bylo hodně sporných okamžiků, jednou jsme se vztekali my, podruhé zase Boleslav," reaguje letenský Václav Kadlec, se dvěma góly muž zápasu.

Letenští si odvezli spoustu šrámů

Sparta utrpěla před bitvou s Plzní hodně šrámů, po Marečkovi odkulhal ze hřiště i Costa. „Nic nového, v Boleslavi to bolí vždycky. V bojovnosti jsme se ale domácím vyrovnali, což rozhodlo," pochvaluje si Pavel Kadeřábek, autor vítězného gólu.

„Byl to hodně tvrdý a agresivní zápas. Jsem rád, že jsme se v agresivitě dokázali Boleslavi vyrovnat, jen pak nemůže mít naše fotbalovost úspěch. Utrpěli jsme velké šrámy, ale snad budou za týden všichni k dispozici," doufá sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Neuznaný gól soupeře, po němž hned následovala penalta, nechce komentovat. „K rozhodčím se nevyjadřuji. Já si pořvávám a zápasy prožívám. Nejdřív se ovšem podívám na video."

Kouč Plzně Miroslav Koubek, který zápas v hledišti sledoval, se tak pomoci Boleslavi nedočkal. Viktoria musí uhájit tříbodový náskok v přímém střetu příští sobotu na Letné...

Měl druhý gól Ondřeje Zahustela proti Spartě platit?
Ano
76,2 %
Ne
23,8 %
Celkem hlasovalo 22525 čtenářů.

Reklama