Hlavní obsah

Máme na to, porazit Plzeň o dva góly, věří sparťanský hrdina Kadlec

Mladá Boleslav

Bitvu v Mladé Boleslavi nakonec dovedli k těsné výhře 3:2. Především díky dvěma gólům Václava Kadlece mohou fotbalisté Sparty stále doufat, že obhájí mistrovský titul. „Jako hrdina se necítím. Důležité je, že jsme vyhráli. Minule dal dva góly David Lafata, a kdyby je teď dal Timy Konaté, tak bych měl radost také,“ ujišťoval muž zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec proměňuje nařízenou penaltu během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Brzy po přestávce vyrovnal a pak zvládl tíhu okamžiku. Proměněním penalty otočil skóre. Kdyby ji přitom nedal, bitva o titul se mohla definitivně zlomit ve prospěch vedoucí Plzně.

„Věděl jsem, že je to hodně důležité. Ale že by tenhle okamžik mohl rozhodnout o titulu, na to jsem nemyslel," líčil úspěšný exekutor.

Ve Spartě teď přitom kope penalty Bořek Dočkal. „Jsme určení tři. Já, Bořek a David Lafata. Na Bořka byl faul a říkal, že v tom případě penaltu nerad kope. A David minule nedal, tak to zbylo na mě."

Sparťanům při penaltě pořádně zatrnulo. Kadlec ji proměnil riskantním odrazem od břevna! „Dal jsem to hodně nahoru, ale dobře," uculoval se.

V Boleslavi to vždycky bolí

Kontroverzní postavou duelu byl rozhodčí Emanuel Marek. V první půli odpustil domácím několik karet, pak ale minutu před penaltou neuznal Zahustelův gól, kterým se Boleslav mohla vrátit do vedení.

„Moc jistý tedy sudí nebyl, ale měl to těžké. Bylo hodně sporných okamžiků, jednou jsme se vztekali my, podruhé zase Boleslav. Nechci hodnotit, jestli některé souboje měly být ohodnoceny žlutou kartou. Tady to bolí vždycky. Proti Plzni i proti nám se vybičovali, ale na nás to naštěstí nestačilo," oddechl si Kadlec.

Mladý reprezentant se výraznou měrou postaral o to, že obhájce titulu udržel na druhém místě tříbodovou ztrátu na Plzeň, s níž příští sobotu hostí na Letné. A protože na podzim vyhrála Viktoria 2:0, potřebuje Sparta nejen zvítězit, ale také přinejmenším dorovnat bilanci vzájemných zápasů.

„Jsme zpátky ve hře a má to zase náboj. Máme na to, porazit Plzeň o dva góly. Ale uvidíme, má kvalitní tým a myslím, že to bude hodně bojovné a fotbal se moc hrát nebude," avizuje Kadlec.

Reklama

Související témata: