Hlavní obsah

Fotbalista Šimák poprvé po léčení trénoval se Spartou

Fotbalista Jan Šimák ve středu poprvé po ústavní protialkoholní léčbě trénoval s pražskou Spartou. Při svém druhém tréninku na Letné měl někdejší obrovský talent českého fotbalu k dispozici nový kouč úřadujícího mistra Stanislav Griga. S médii se však Šimák po dohodě s vedením Sparty nebavil.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

Šimák se zapojil do přípravy Sparty den před svými sedmadvacátými narozeninami. V úterý, několik hodin po svém propuštění z léčebny u Apolináře, poskytl rozhovor televizi Nova, ale dnes klub média k hráči nepustil. Stadion pro ně uzavřel a pustil jejich zástupce do areálu na několik minut v průběhu tréninku. "Dejme mu pár dnů na aklimatizaci," řekla tisková mluvčí Sparty Lenka Raková.

Prosadí se Jan Šimák ve Spartě po návratu z léčebny?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Na léčení strávil bývalý fotbalista Blšan, Leverkusenu a Hannoveru skoro tři měsíce. "Věřím, že jsem napravený. Je tam tvrdý řád a pravidla, která musí člověk dodržovat," prohlásil Šimák v úterý v televizi Nova. Zpříjemnit pobyt si mohl tenisem či nohejbalem, později se připravoval pod vedením kondičního trenéra.

Do léčebny odcházel Šimák ještě v době, kdy Spartu trénoval Jaroslav Hřebík, který jej podporoval, sledoval průběh léčby a organizoval Šimákův tréninkový plán. "Pan Hřebík mě několikrát navštívil, přišel i pan Křetínský. S panem Grigou jsem ještě nemluvil," dodal Šimák v úterním televizním rozhovoru.

Na tréninku nechyběla Šimákova přítelkyně

Šimákův první trénink si nenechala ujít jeho přítelkyně Michaela. "V úterý Honzu pustili. Byli jsme doma a užívali jsme si to, že jsme spolu. Neviděli jsme se celé dva měsíce, jen jsme si za tu dobu párkrát volali," popisovala novinářům před stadionem na Letné těžké chvíle. "Honza byl trošku nervózní, ale na trénink se hodně těšil. Je v pohodě, směje se daleko víc než předtím. Já si myslím, že by se s médii bavil, vždyť včera mluvil do televize," dodala.

Se Spartou uzavřel Šimák smlouvu loni v létě. Vicemistr Evropy do jednadvaceti let z roku 2000 na Letnou přišel poté, co předtím kvůli psychickému vyčerpání ukončil v září roku 2003 v bundesligovém Hannoveru kariéru.

Ve Spartě ale při svém návratu nijak nezářil. Nastoupil jen v patnácti ligových zápasech, v nichž vstřelil dvě branky. Zasáhl i do pěti utkání v základní skupině Ligy mistrů. V polovině července Sparta podepsala s problémovým hráčem nový kontrakt na rok s dvěma jednoletými opcemi, i když se bez vysvětlení neukázal na začátku měsíce na zahájení přípravy. Za pár dnů nastoupil léčbu.

Reklama

Související témata: