Hlavní obsah

Slovácko - Brno 1:1Zavadil zařídil Brnu bod na hřišti Slovácka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Došek (penalta) 1 : 0
78. Zavadil 1 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Fotbalisté Zbrojovky Brno remizovali v úvodním utkání 27. kola Synot ligy v Uherském Hradišti s domácím Slováckem 1:1. Vedení domácím zařídil proměněnou penaltou kanonýr Došek. Dělbu bodů zařídil kapitán Brňanů Zavadil. Slovácko se doma dál trápí, z posledních devíti zápasů na vlastní půdě získalo pouze pět bodů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Libor Došek ze Slovácka (vpravo) se snaží odebrat mít Aleši Schusterovi z Brna.

Článek

Oba celky vsadily na opatrnou hru, která vycházela ze zajištěné obrany. Brňané zahrozili v 6. minutě, kdy po rohovém kopu stačil Jugasovu hlavičku v poslední chvíli zneškodnit brankář Heča. Slovácko postupně získalo územní převahu. V největší šanci úvodního poločasu po průniku hbitého Trávníka trefil Kerbr jen tyčku.

Hře Brňanů chyběl moment překvapení, jejich zdlouhavé kombinační akce do šířky k brankovým šancím nevedly. Z poklidného fotbalu v úvodním poločase vybočily pouze dvě akce Trávníka. Jeho střela ve 24. minutě z hranice trestného území minula těsně branku. O deset minut později obešel Zavadila a z jeho přesného centru vyslal Došek slabou střelu hlavou, kterou Melichárek kryl. V závěru poločasu ještě prověřil Zavadil tvrdou střelou Heču, jenž míč vyrazil.

Po změně stran Slovácko zvýšilo útočnou aktivitu. V 54. minutě obránce Brna Košťál srazil v trestném území Trávníka a Došek z penalty otevřel skóre. Brněnský kouč Kotal se pokusil oživit hru nasazením Briganta, Malíka a Čtvrtníčka a hosté získali převahu. Zbrojovku táhl její nejlepší hráč Zavadil. Po sólu v 75. minutě ještě jeho střelu Heča vyrazil, o tři minuty později už ale brankář Slovácka na Zavadilovu přesnou střelu z 20 metrů do horního růžku nedosáhl.

Brňané ukončili sérii čtyř proher ve vzájemných duelech a po 377 minutách dali Slovácku branku.

27. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Branky: 55. Došek z pen. - 78. Zavadil. Rozhodčí: Ardeleánu - Jiřík, Pochylý. ŽK: Kalouda - R. Buchta, Melichárek. Diváci: 4517.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš, Trávník, Havlík (81. Kalouda), Kerbr (72. Hlúpik) - Došek. Trenér: Habanec.
Brno: Melichárek - Jugas, Košťál, Schuster, Keresteš - R. Buchta - Pašek, Zavadil, Slančík (60. Brigant), Sýkora (60. Malík)) - Vávra (66. Čtvrtníček). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: