Hlavní obsah

Bude penalta na Lafatu či Pilaře? I na to se dá v šlágru vsadit

Praha

Vsadit se dá na všechno. Nejen na vítěze ligového šlágru fotbalového jara či na mistra. Před sobotním duelem Sparta - Plzeň jsou vypsány kurzy také na to, zda bude nařízena penalta po faulu na sparťana Lafatu či viktoriána Pilaře. Nebo kdo dostane žlutou kartu za filmování... Bookmakeři ve vzájemném duelu favorizují Spartu, mistrem však podle nich bude Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Kadeřábek ze Sparty (uprostřed) se snaží projít mezi plzeňskou dvojicí Václav Pilař (vlevo) a Jan Holenda.

Článek

Bookmakeři teď mají napilno nejen kvůli mistrovství světa v ledním hokeji. Bitva o český fotbalový trůn je také lákadlem.

Sázková kancelář Victoria Tip se rozhodla oživit standardní kurzy a zaměřila se na netradiční příležitosti. Tipující si mohou vsadit, zda bude nařízena penalta po faulu na sparťana Lafata (ano - 8, ne - 1,02) nebo plzeňského Pilaře (10 - 1,01), jestli žlutou kartu za filmování dostane Lafata (12) či Pilař (12) nebo jeho spoluhráč Limberský (15). Padnout může i vlastní gól (10).

Šlágr pro Spartu, titul pro Plzeň...

Věštit ze sázkových kurzů před rozhodujícím duelem není tentokrát až tak složité. „Sparta v sobotu na Letné zvítězí, ale titul vybojuje Plzeň," míní bookmakeři Tipsportu.

Jaká je logika této věty, kterou sparťané slyšet rozhodně nechtějí? Doma je Sparta favoritem, podle kurzů by měla v utkání zvítězit (výhra Sparty kurz 2,15:1 - výhra Plzně 3,5:1), jenže na podzim Plzeň vyhrála 2:0 a Sparta tak musí vyhrát minimálně o 2 góly, aby smazala nejen bodový náskok Plzně, ale i náskok ze vzájemných zápasů, což už se tak reálné nezdá. Pokud by Sparta zvítězila jen o jediný gól a oba týmy zbývající zápasy do konce soutěže vyhrály, titul získá Plzeň.

Že je pravděpodobnější varianta, že Plzeň první místo uhájí, opět naznačuje rozdíl v kurzech Tipsportu na celkového vítěze ligy: Plzeň 1,3:1 - Sparta 3:1.

Španělský rozhodčí bude přísný

Také bookmakeři Chance v zápase víc věří Spartě. Na její vítězství vypsali kurz 2,18:1, na Plzeň je kurz 3,47:1. K jejich názoru se kloní i sázkaři - ti zatím v drtivé 85% většině věří Spartě, zbývajících 15 % sází na remízu nebo výhru Plzně.

Po mnoha stížnostech obou stran byl na prestižní souboj dvou nejlepších týmů ligy delegován španělský sudí. Dá se očekávat, že bude na české fotbalisty sice přísný a rozdá nejméně 4 žluté karty (kurz 1,20:1), červenou bychom však vidět neměli (na žádnou červenou kartu je kurz 1,30:1). Ovšem na rozdíl od většiny předchozích vzájemných duelů se podle bookmakerů kanceláře diváci penalt tentokrát nedočkají - na to, že penalta nebude ani jedna, vypsali kurz 1,35:1. Na možnost, že penaltu bude kopat Sparta, je kurz 5:1, u Plzně je kurz ještě vyšší (6:1).

Zápas Plzeň - Sparta se hraje v sobotu od 19:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: