Hlavní obsah

Hradec - Ostrava 1:0Hradec Králové po výhře nad Ostravou oddálil hrozbu sestupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Trubač 1 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Fotbalisté předposledního Hradce Králové ve 27. kole první ligy porazili doma Ostravu 1:0 a oddálili hrozbu sestupu. Votroci díky brance Daniela Trubače ukončili sérii šesti utkání bez vítězství a na čtrnáctý Liberec ztrácejí v neúplné tabulce pět bodů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Obránce Hradce Králové Martin Nosek (vlevo) a záložník Baníku Dyjan De Azevedo.

Článek

První velkou šanci si vypracoval v desáté minutě Hradec, Vaněčkův volej však zastavila tyč. Ostravský Kukec o chvíli později dostal po rohu míč do branky, ale gól nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Souboj nejméně produktivních celků soutěže byl v první půli vyrovnaný a moc pohledných akcí nenabídl. Domácí Černý tvrdou ranou minul branku, Azevedo těsně před pauzou hlavičkoval jen do náruče hradeckého gólmana Koubka.

Po změně strana přebrali domácí iniciativu a Ostrava se většinou jen bránila. V 56. minutě Hradec se štěstím otevřel skóre. Po nedorozumění Štěpána s Pavlenkou se k míči dostal Trubač, a přestože se ostravský gólman ještě stihl vrátit do branky, sedmnáctiletý záložník vystřelil přesně a připsal si premiérový ligový gól.

V ofenzivě neškodný Baník pak podržel brankář Pavlenka, když Marešovu dalekonosnou střelu vyrazil na roh. Východočeši vedení kontrolovali a soupeři nedali prostor na možnou odpověď. V 83. minutě mohl ještě pojistit náskok Hradce střídající Malinský, ale netrefil branku. Ostrava tak v lize počtvrté za sebou nevstřelila gól.

27. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - Baník Ostrava 1:0 (0:0)
Branka: 56. Trubač. Rozhodčí: Královec - Kotík, Štěrba. ŽK: P. Mareš - Helešic, Jirásek. Diváci: 2264.
Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Križko, Nosek (78. Chleboun), P. Mareš - Trubač, P. Černý - Halilovič (63. Malinský), P. Dvořák (77. Petrus), Čermák - Vaněček. Trenér: Barborík.
Ostrava: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Helešic - Jirásek, Mišák - Narh (61. Šašinka), Kukec, Sukup (69. Foltýn) - Azevedo (81. Zapata). Trenér: Frňka.

Reklama

Související témata: