Hlavní obsah

Jihlava - Teplice 0:1Teplice díky Horově brance zvítězily v Jihlavě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Hora 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic ve 27. kole první ligy vyhráli v Jihlavě 1:0 díky brance Jakuby Hory z 69. minuty. Svěřenci Petra Rady tak ukončili šňůru čtyř soutěžních utkání bez vítězství a poskočili na šesté místo. Naopak Vysočina podruhé za sebou nebodovala a je v tabulce devátá.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Jihlavský obránce Petr Tlustý (vlevo) v hlavičkovém souboji s Romanem Potočným z Teplic.

Článek

Hosté o sobě poprvé dali vědět po čtvrthodině hry, kdy Potočný obehrál v šestnáctce Tlustého, přehodil gólmana Hanuše, míč však nakonec skončil nad brankou. Na druhé straně zkoušel při závaru brankáře Grygara překonat Mešanovič, ale neuspěl on ani dorážející Demeter.

Jihlava mohla udeřit i z kraje druhé půle, kdy na teplickou branku běžel nejlepší střelec domácích Mešanovič, ale šestou trefu v sezoně nepřidal, protože nejprve trefil Grigara a následná dorážka hlavou putovala nad branku.

Jihlavská defenziva po hodině hry tak dlouho ustupovala útočné akci hostí, až se k míči na vápně dostal Hora, obešel obránce a přesnou střelou poslal Teplice do vedení.

Čtvrt hodiny před koncem poslali domácí na hřiště druhého útočníka Harbu, jenže ani zesílený útok Vysočině nepomohl. Svěřenci Luďka Klusáčka doma Teplice ani na čtvrtý pokus v nejvyšší soutěži neporazili.

27. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - FK Teplice 0:1 (0:0)
Branka: 69. Hora. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Ratajová. ŽK: Demeter, Šulek, Kučera - Ljevakovič, Potočný, Kapolongo. Diváci: 2893.
Jihlava: Hanuš - Kukol, J. Krejčí, Tlustý, Hybš - Nerad (63. Vaculík), Demeter - Kliment, Šulek (75. Kučera), Fulnek (75. Harba) - Mešanovič. Trenér: Klusáček.
Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Hošek, Balázs (84. Táborský) - Vachoušek, Ljevakovič - Hora, Litsingi (58. Kapolongo), Vůch - Potočný. Trenér: P. Rada.

Reklama

Související témata: