Hlavní obsah

Fanoušci Slavie mu nadávali, Bednář střílel góly. Vyhecovali mě, děkoval jim

Příbram

Dvěma góly příbramský útočník Roman Bednář protrhl téměř dvouměsíční čekání na ligovou branku. Radost měl o to větší, že se prosadil právě proti Slavii, velkému rivalovi Sparty, které patří jeho fotbalové srdce. Dvaatřicetiletý střelec měl velkou motivaci umocněnou i vulgárními urážkami fanoušků Slavie.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jiří Mareš (vlevo) a Roman Bednář z Příbrami se radují ze vstřeleného gólu.

Článek

"O to víc jsem si oslavy gólů užil. Podobné to bylo na Bohemce. Všichni vědí, že jsem sparťan. Ale já se s tím takhle popral. Asi nejlíp, jak jsem mohl," řekl Bednář po utkání 27. ligového kola. "Tak už to bývá, že sparťanské hráče slavistický dres vybičuje. Navíc ho namotivovali i fanoušci Slavie těmi urážkami, za což jim chci poděkovat," doplnil trenér Příbrami Pavel Tobiáš.

Sám Bednář přiznal, že byl možná až přemotivovaný. "Zbytečně jsem tam nakopl míč do protihráče. Prostě jsem byl vyhecovaný, jako sparťan chci nad Slavií vždycky vyhrát, proto jsem rád, že jsme to zvládli," konstatoval odchovanec Bohemians.

Předtím se příbramský útočník prosadil naposledy ve 20. kole do sítě Slovácka. "Ten půst byl už hrozný. Než šel Martin Fillo na operaci, tak jsme si dělali srandu, že jsme zoufalý, že nemůžeme dát gól. Jsem rád, že to tam konečně padlo. Zvláště když jsem měl minulý týden svalový problém, stačil jsem se dát dohromady," řekl bývalý reprezentant.

Náhodný gól, super tři body

Při první trefě ve 25. minutě zužitkoval hlavou centr Martina Zemana. "Byl to od něj znovu fantastický centr. Měl jsem tam pak ještě jeden podobný od Divocha (Josef Divíšek), ale to mi Berkovec chytnul," popisoval Bednář.

Hrdinou se však stal hlavně v 90. minutě, kdy mu po dlouhém nákopu hned přihrál do běhu Jiří Mareš a Bednář v souboji s obráncem Jiřím Bílkem přeloboval gólmana Martina Berkovce a zařídil výhru.

"Bylo to dost rychlé. Mareš to tam dal skvěle z první, tak to má být. Kdyby tam měl dotek navíc, tak z toho možná nic nebude. S obráncem jsme do toho plácli oba současně, sám nevím, čím jsem to dal. Ale skončilo to v brance, to je to důležité. Náhodný gól, ale šli jsme si pro to. Super tři body," těšilo Bednáře.

Z pátého místa neblázní

Příbram se tak dostala na páté místo v tabulce, které může znamenat postup do pohárové Evropy, pokud Jablonec či Mladá Boleslav vyhrají Pohár FAČR. Příbram je však už jediný bod za čtvrtou Mladou Boleslaví, která však má zápas k dobru.

"Je to super, ale bereme to s pokorou. Neblázníme. Jdeme zápas od zápasu a pak uvidíme, kde skončíme. Žádný plán nemáme, bereme to tak, jak je," řekl Bednář s tím, že hodně napoví příští zápas v Teplicích, které rovněž bojují o pátou příčku.

"Určitě tam nepojedeme odevzdaní, ale bude to těžký zápas. Připravíme se na ně a uvidíme. Když vyhrajeme všechny tři zápasy, tak budeme asi spokojení," dodal s úsměvem bývalý hráč Heart of Midlothian nebo West Bromwiche.

Reklama