Hlavní obsah

Kadeřábek: O titul nás připravily spíš porážky s Ostravou či Duklou

Praha

Loni získali double a navrch přidali výhru v Superpoháru. Letos fotbalisté Sparty žádnou trofej nezískají. Definitivě o tom rozhodla porážka 0:2 s Plzní, po níž ztrácejí na lídra tabulky šest bodů. Tři kola před koncem už si Viktoria titul nenechá vzít, stačí jí jen tři body. „Bojovali jsme, běhali. Nemám k tomu slov, všichni v kabině jsou skleslí a zklamaní,“ popsal náladu zmaru obránce Pavel Kadeřábek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný sparťan Pavel Kadeřábek po utkání s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští fotbalisté v kabině slavili vítězství nad Spartou.

Klíčové zápasy v této sezóně prostě nezvládají, což platí na všech frontách. V lize také. Na podzim hladce prohráli v Plzni, stejné porážky 0:2 se dočkali v sobotu i doma.

„Sice jsme oba zápasy s Plzní prohráli, ale o tomhle dvojzápase to nebylo," tvrdí možná trochu překvapivě obránce Pavel Kadeřábek.

Vysvětlení však má po ruce. Citelné podle něj byly zápasy, v nichž Letenští nezvládli roli jasného favorita.

„Plzeň nás ve šlágru porazila, takže se zdá, že jsme titul ztratili v tomto zápase. Jenže když si vzpomenu na utkání s Ostravou nebo na Dukle, tak to byly zápasy, které nás připravily o titul," poukazuje reprezentační bek na porážky, jež se rozhodně nečekaly.

Teď už hrají jen o druhé místo

Letenští už ani nedoufají, že by Viktoria ještě vypadla z role. „Budeme čekat, jestli Plzeň ještě nezaváhá, ale bude to těžké... Zespodu se na nás ještě tlačí Jablonec, takže v závěru ligy pro nás bude největší motivací, abychom si udrželi druhé místo a tím i kvalifikaci Ligy mistrů," je jasné Kadeřábkovi.

Naděje Sparty přitom ještě mohla žít, v úvodu zápasu byla lepším týmem. „Dobře jsme se na Plzeň připravili a v první půli na ně dobře vlezli. Oni nevěděli, jak na nás hrát. Jenže zatímco my své šance neproměnili, oni dvakrát vystřelili na bránu a dali dva góly. Měli víc štěstí," lituje třiadvacetiletý obránce.

Již úvodní Holendova trefa po přestávce mistrovskou tajenku de facto vyřešila.

„První gól nás asi zlomil. V tu chvíli bylo jasné, že těžko vyhrajeme o víc gólů, jak jsme potřebovali," uvědomuje si Kadeřábek.

Reklama