Hlavní obsah

Na Limberského létaly kelímky i zapalovače, po zápase nenávistný pokřik hulákal na oslavu

Praha

Nenávistný pokřik „Limberský, ty jsi hovado" a ohlušující pískot snášel plzeňský kapitán David Limberský při fotbalovém šlágru 27. kola v sobotním večeru na Letné celý zápas. Rozhodit se nenechal. A po zápase, v němž Západočeši porazili Spartu 2:0, si společně s celou kabinou zahulákal v rámci triumfálního ryku daný pokřik v plzeňské šatně se spoluhráči. „V rámci české ligy jsem zažil nejsladší vítězství," juchal Limberský.

Plzeňští fotbalisté v kabině slavili vítězství nad Spartou.Video: FC Viktoria Plzeň, Facebook

 
Článek
Fotogalerie

Ohlasy na sobotní šlágr Sparty s Plzní.

Pokřik sparťanských tribun už je při vzájemných zápasech tradicí. Vnímáte jej ještě?

Není to příjemné pro žádného fotbalistu, když na něj píská celý stadión. Na Spartě je to pořád stejné, skandují proti mně, teď po mně házeli kdejaké věci. Ale můžu si za to sám, dokud budu hrát, bude to stejné.

V druhém poločase jste při házení autů musel čelit spršce nejrůznějších předmětů. Co všechno přiletělo? Trefilo vás něco z rukou diváků?

Ne, ale létalo to tam pěkně. Kelímky, ale hlavně zapalovače. Ať si lidé pískají, řvou, ale nemyslím si, že by měli něco házet na jakéhokoliv hráče.

Pokřik „Limberský, ty jsi hovado" zněl po utkání i z plzeňské šatny v rámci oslav. Kdo jej spustil?

Ani nevím. Myslím, že to napadlo Pavla Horvátha. Přidali se všichni, já jsem si taky zakřičel, že jsem hovado. Kluci mi to dali ještě jednou sežrat, ale po dvoubrankovém vítězství jsme se tomu zasmáli. Šlo o naše třetí vítězství na Spartě a rozhodně nejsladší v rámci české ligy.

Na čele soutěže máte k dobru šest bodů. Je o titulu rozhodnuto?

Jsme mu hodně blízko, ale dokud bude jen teoretická šance, že by nás někdo přeskočil, nepovolíme. Můj názor je, že Sparta do konce ligy třikrát vyhraje, takže musíme ještě jednou zvítězit. Odpočineme si, potrénujeme na Jihlavu. Můžeme si titul uhrát doma, vyšlo to super. Na Spartě jsme udělali hodně důležitý krok k titulu.

V kapse jste měli nejen tříbodový náskok, ale i vítězství z prvního vzájemného zápasu. Kalkulovali jste s danou bilancí a chtěli hrát na remízu?

Kdybych nevěřil ve výhru, tak jsem asi špatný kapitán. Do přestávky jsme ale nehráli dobře. Sparťané na nás vletěli, což jsme věděli, ale neudrželi jsme balón, Sparta byla lepší. Ve druhé půli už jsme ukázali naší kvalitu. Sparta to po gólu musela otevřít, druhý poločas byl z naší strany výborný, s tím jsme velmi spokojení.

Byl klíčovým okamžikem zápasu zákrok brankáře Matúše Kozáčika proti šanci Ladislava Krejčího za bezbrankového stavu?

Matúš je fantastický gólman. Podle mého názoru je nejlepší, co byl v historii v Plzni. Skvěle nás podržel, patří mu obrovský dík, skoro jako vždycky. Tedy kromě nedávného domácí zápasu s Mladou Boleslaví. (směje se)

Krátce před závěrečným hvizdem jste dostal žlutou kartu za strkanici s Bořkem Dočkalem. Co se na trávníku stalo?

Blížil se konec utkání, trochu sparťanům tekly nervy. Emoce trochu bublají. Něco jsme si tam s Bořkem vyměnili, ale po zápase už bylo vše v pohodě a plácli jsme si.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články