Hlavní obsah

Jablonec - Liberec 2:0Jablonec stíhá Spartu. Derby s Libercem rozhodly dva rychlé góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Kopic 1 : 0
50. Pospíšil 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Jablonec zvítězil ve 27. kole fotbalové Synot ligy nad rivaly z Liberce 2:0 a přiblížil se druhé Spartě na tři body. V Podještědském derby se lámal chleba na začátku druhé půle, kdy Kopic s Pospíšilem svými brankami ze 48. a 50. minuty utkání rozhodli. Jablonec tak zopakoval svou podzimní výhru, Liberec naopak přišel o pět kol dlouhou sérii bez porážky. Na 14. místě má náskok pěti bodů na sestupové pásmo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec druhé jablonecké branky záložník Martin Pospíšil (vlevo) a obránce Liberce Miloš Karišik v Podještědském derby

Článek

Liberec přitom celou úvodní půli držel s favoritem krok a potvrzoval, že se po příchodu trenéra Vavrušky dostal do formy. I tak ale jako první zahrozil v šesté minutě po centru ze strany Greguš, jehož střelu z voleje do středu branky s problémy vyrazil hostující gólman Hroššo.

Ve dvacáté minutě si na opačné straně naskočil na roh Pokorný a v dobré pozici mířil nad. Jablonec pak trochu přidal a Mingazov ranou z dálky pořádně protáhl Hrošša.

Liberec ale dál hrozil nebezpečnými brejky. Po centru zakončoval z úhlu Frýdek, ale Hrubý u tyče vyrazil míč na roh. Pak postupoval k domácí brance Delarge, ale Hrubý proti němu dobře vyběhl a hostující střelec si netroufl na lob do prázdné branky.

Jablonec trestal

Vstup do druhé půle Liberci vůbec nevyšel. Pernicovu hlavičku po rohu ještě vytáhl Hroššo nad břevno, ale Slovan nebral varování vážně a ve 48. minutě už inkasoval. Mingazovovu přízemní střelu vyrazil hostující gólman jen do strany před Kopice, který doklepl balón do sítě.

Ještě než se Liberec stihl vzpamatovat, dostal druhou branku. Hostující zadáci nedůrazně odvrátili centr ze strany a pohotový Pospíšil dorážkou z rohu malého vápna prostřelil Hrošša.

Hosty inkasované góly srazily a Jablonec kontroloval hru. V 72. minutě mohl zdramatizovat duel Bakoš, ale domácí brankář Hrubý jeho hlavičku vyrazil na roh. Na opačné straně se neprosadil z dorážky Pernica, ale Jablonec to nemuselo mrzet. Závěr jasně ovládl a tři body v klidu udržel.

27. kolo první fotbalové ligy:
Baumit Jablonec - Slovan Liberec 2:0 (0:0)
Branky: 48. Kopic, 50. M. Pospíšil. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Hájek. ŽK: Doležal - Karišik, Šural. Diváci: 5840.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš (70. Rossi), Hübschman - Kopic (88. Masopust), M. Pospíšil, Mingazov (74. Crnkič) - Doležal. Trenér: Šilhavý.
Liberec: Hroššo - Coufal, Karišik, Pokorný, Fleišman - Sackey (87. Hadaščok) - Šural, Pavelka, Frýdek - Bakoš (76. Douglas) - Delarge (64. Sus). Trenér: Vavruška.

Reklama