Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Plzeň vítězí na všech frontách, Hubník hvězdou víkendu

Praha

Bitva o titul je prakticky rozhodnutá. Fotbalisté Plzně ve šlágru na Spartě prodali svoji zkušenost, největšího rivala 2:0 porazili a tím mu zasadili zásadní ránu. Projevilo se to také v sestavování ideální jedenáctky 27. kola Synot ligy podle Sport.cz. Zatímco Viktoria do ní dodala hned čtyři hráče, Letenské zastupuje jen obránce Kadeřábek.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 27. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:

Článek

Nechali Spartu vybláznit, pak sami udeřili a rozhodli. Nejen o vítězi šlágru jara, ale hlavně o mistrovském titulu. Plzeňští se mohli na Letné opřít hned o několik hvězd. Obranu skvěle řídil stoper Hubník - a ještě stihl vstřelit gól. Co přes něj prošlo, vyřešil neprůstřelný brankář Kozáčik. Vítěznou trefu vystřihl další exsparťan Holenda. A hodně byl svým celoplošným pojetím vidět také druhý stoper Procházka. Ze sparťanů potvrdil svůj vysoký standard jen obránce Kadeřábek.

Na Spartu tak stále dotírá třetí Jablonec, který i podruhé v sezóně ovládl Podještědské derby. Proti Liberci se vytáhl obránce Pernica, o góly se pak podělili klíčoví záložníci Kopic a Pospíšil.

Ze zbytku ligy se vytáhl útočník Bednář - sparťan hostující v Příbrami dvěma góly otočil zápas se Slavií. Brno remizovalo na Slovácku díky vydatnému příspěvku svého kapitána Zavadila. A České Budějovice mohu ještě chvíli doufat v záchranu díky výhře nad Duklou, kterou jediným gólem zařídil záložník Funda.

Sestava 27. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Kozáčik (Plzeň) - Kadeřábek (Sparta), Hubník (Plzeň), Procházka (Plzeň), Pernica (Jablonec) - Kopic (Jablonec), Zavadil (Brno), Pospíšil (Jablonec), Funda (České Budějovice) - Bednář (Příbram), Holenda (Plzeň).

Reklama