Hlavní obsah

Statistika: Plzeň dobyla Letnou zodpovědným a bojovným výkonem

Praha

Mistrovský titul mají na dosah, již příští pondělí chtějí na domácím stadiónu slavit. Fotbalisté Plzně jsou po výhře 2:0 na Spartě logicky Týmem kola v hodnocení oficiálního webu Synot ligy. Parádní partii sehrál především jejich stoper Roman Hubník, který předvedl Výkon kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Velká radost plzeňských fotbalistů, vlevo zklamaný sparťan Konaté.

Článek
Fotogalerie

Viktoria to prostě sehrála chytře. Čísla ukazují, že tentokrát nevedla k vítězství statistická převaha, ale zodpovědný a bojovný výkon. Fotbalisté Plzně přitom sparťanského brankáře Marka Štěcha prověřili pouze třikrát z deseti střeleckých pokusů. Rány exsparťanů Jana Holendy a obránce Romana Hubníka ovšem skončily v síti a Viktoria mohla slavit. Na Letné si udržela slušnou úspěšnost přihrávek 73%.

Hubník stíhal všechno, famózně bránil a ještě svou jedinou střelou skóroval... Svým spoluhráčům zároveň rozdal 23 přesných přihrávek a úspěšný byl také v osobních soubojích, jichž vyhrál více než polovinu. Co se týče faulů, Hubník se dvou dopustil, zato dvakrát byl faulován on sám.

„Spoustu soubojů jsem zvládl, to je fakt. Ale celkově jsme se srovnali až po prvním vstřeleném gólu, kdy jsme začali kombinovat. Psychicky nám vedení pomohlo. A po druhém gólu už Sparta nehrála, zatímco my jsme byli v pohodě," popsal Hubník vítězný duel.

Reklama

Související témata: