Hlavní obsah

Slovácko ztratilo doma body po remíze s Ostravou

Bezbrankovou remízou skončil sobotní souboj týmů ze spodních pater tabulky mezi Slováckem a Baníkem Ostrava. Dnešní zápas měl dva zcela rozdílné poločasy, v prvním diktoval tempo Baník, po změně stran mělo drtivou převahu domácí Slovácko a bod zachránil Ostravě výborný brankář Raška.

Článek

Ostravané načali zápas ofenzivně, jeho středová řada přehrávala soupeře, který dlouho zápolil s kombinační nepřesností. Už ve druhé minutě se dostal do první vážnější šance Papadopulos, který ale z levé strany mířil pouze do boční sítě.

Slovácko se jen s obtížemi prosazovalo přes pozorně hrající zadáky Ostravy. Pouze v jedenácté minutě unikl po pravé straně Ivana, který obešel svého bývalého spoluhráče Čoupka, jenž uklouzl a spadl na zem. Nestřežený Ivana se dostal do střelecké pozice, jeho střela levačkou ale minula cíl.

I když měl Baník územní převahu, do šancí se také dostával pouze sporadicky. Slovácko hrálo hodně zakřiknutě a křečovitě. Trenér Molnár se pokusil oživit hru středové řady a deset minut před koncem poločasu poslal na trávník uzdraveného Polácha místo nevýrazného Czinegeho. Výkon středové řady Slovácka se však do poločasu výrazněji nezlepšil. Naopak těsně před odchodem do šaten po Slončíkově trestném kopu Magera prověřil domácího brankáře Drobisze, jenž s námahou kryl jeho střelu.

Tempo přišlo ve druhé půli

Po změně stran začalo Slovácko mnohem více útočit, obraz hry se zcela změnil. Obrana Baníku se dostala pod tlak, často chybovala a nechávala vyniknout brankáře Rašku, který chytil nebezpečné střely Pavlíka a Malára. Hra ale dostala na rozdíl od prvního poločasu tempo.

Ostrava hrozila rychlými protiútoky a v 54. minutě unikl Metelka po pravé straně. Z jeho centru mířil ve vyložené pozici Papadopulos hlavou nad branku. O sedm minut později Čoupek oklamal kličkami zadáky soupeře, akci ale zakončil slabou střelou. Vzápětí Papadopulos po Staňkově centrovaném míči mířil hlavou opět nad břevno.

V závěrečné čtvrthodině Slovácko svého soupeře už nepustilo na vlastní polovinu a z drtivého tlaku si vypracovalo další šance. Po akci Ivany s Poláchem dokonce vstřelil Ordoš branku, kterou ale rozhodčí Damková kvůli postavení mimo hru neuznala a po svém výroku musela uklidňovat impulzivního trenéra domácího týmu Molnára. V nervózní atmosféře mohl ještě rozhodnout Lička, který ale zblízka přestřelil. Dobře bránící Baník v koncovce bod ubránil.

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Damková - Filípek, Pinkas. ŽK: Bystroň (Ostrava). Diváci: 6215.
Slovácko: Drobisz - Němčický (78. Kúdela), Rajnoch, Šuškavčevič, Palinek - Malár, Czinege (35. Polách), Pavlík, Mario Lička - Sowunmi (67. Ordoš), Ivana. Trenér: Molnár.
Ostrava: Raška - Hoffman, Klimpl, P. Besta, Čoupek - Metelka, Bystroň (61. Staněk), Magera, Čížek - Papadopulos (77. Zeher), Slončík. Trenér: Hapal.
TABULKA

Reklama

Související témata: