Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic se v Jihlavě prostříleli do čela ligy

JIHLAVA

Už šest kol nepoznali fotbalisté Teplic v nejvyšší soutěži hořkost porážky. Jejich vítěznou sérii nepřerušilo ani nedělní představení na hřišti Jihlavy, kde Severočeši jednoznačně vyhráli 4:0. Svěřenci trenéra Marečka se tak vyhoupli do čela první ligy, kde se na ně může v pondělní dohrávce dotáhnout Liberec.

Článek

"Teplice dokázaly, že se na špičce české ligy pohybují zaslouženě. Soupeři pomohla proměněná standardka hned v úvodu utkání, nám se bohužel nepodařilo vyrovnat. Druhý poločas ovlivnilo vyloučení Vojtíška, Teplice pak už vývoj utkání a výsledek kontrolovaly," musel uznat ve svém hodnocení jihlavský trenér Karel Večeřa.

Favorizované Teplice udeřily hned v úvodu. Do vedení jim ale notně pomohla nedůrazná jihlavská obrana i váhající brankář Rzeszoto, který vyrazil nákop Kaufmana z trestného kopu od postranní čáry na Perniše a od něho skončil míč v jihlavské síti. Hned z protiútoku mohl vyrovnat Kaplan, ten ovšem Malínkův centr ve výhodné pozici minul. Největší šance hostů v první půli přišla ve dvanácté minutě. Rilkeho vysunul Verbíř, jihlavští zadáci  mohli pouze reklamovat ofsajd, ale Rzeszoto útočníka Teplic vychytal.

Pak si územní převahu vytvořili domácí, ale do šancí se dlouho nedokázali přes propracovanou teplickou obranu dostat. Ke gólu nedotáhli ani akci, kdy po střele Kadlece z trestného kopu vyrazil Poštulka míč jen před sebe a obránci jej odvrátili na roh. Vzápětí si na centr Zúbka naskočil Kaplan, ale s jeho nedůraznou a do středu branky mířící hlavičkou neměl hostující brankář větší práci.

Hostům patřil závěr poločasu. Benát zkoušel zakončit přes hlavu, Krmaš a Sabou se na převzetí míče v šestnáctce nedohodli a s Verbířovým chytrým trestným kopem si poradil Rzeszoto.

Dárek pro Radu

Druhá půle už patřila jednoznačně favorizovaným hostům, kteří uměli navíc využít i početní převahy po vyloučení domácího Vojtíška, který viděl první žlutou kartu v 55. minutě a druhou za faul na pronikajícího Maška hned o tři minuty později.

A byl to právě Mašek, kdo poslal defeinitně Jihlavu do kolen. V 63. minutě zakončil do prázdné branky sólový únik Rilkeho a o pět minut později zužitkoval přímý kop střídajícího Doležala.

Vysočina chtěla alespoň čestný úspěch, oživení útočné činnosti znamenal především příchod Veselého, ale nováček naopak ještě jednou inkasoval, když v nastaveném čase obstaral tečku za utkáním přesnou střelou k tyči Doležal.

"K vítězství 4:0 venku se nedá říct nic jiného, než že jsem spokojen. Vítězství bych chtěl věnovat Karlu Radovi k jeho třístému zápasu v lize. Po vyloučení domácího hráče jsme hru kontrolovali, hlavně jsem rád, že se kluci nespokojili s průběžným vedením, ale že chtěli dát i další góly," pochvaloval si teplický trenér Vlastislav Mareček.

FC Vysočina Jihlava - FK Teplice 0:4 (0:1)
Branky: 64. a 68. Mašek, 5. Sabou, 90+2. Doležal. Rozhodčí: Jech - Lhoták, Košec. ŽK: Vojtíšek - Kaufman. ČK: 58. Vojtíšek. Diváci: 2975.
Jihlava: Rzeszoto - Demeter, Vojtíšek, Kadlec, Liška - Štohanzl (67. Lovětínský), Vladyka, Zúbek, Malínek (67. Veselý) - Perniš, Kaplan (72. Šourek). Trenér: Večeřa.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal (79. Klein), Krmaš - Jirsák, Benát (86. Varadi), Sabou, Verbíř - Mašek, Rilke (68. Doležal). Trenér: Mareček.
TABULKA

Reklama

Související témata: