Hlavní obsah

Boleslav byla v duelu s Plzní ráda za bod

MLADÁ BOLESLAV

Ve svižné nedělní bitvě s Viktorií Plzeň měli Mladoboleslavští sice navrch, při souboji s nováčkem střelecky nejproduktivnější celek soutěže ale vždy jen stihl dohnat jednogólové manko.

Článek

"Po dvou chybách jsme dvakrát inkasovali, ale kluky musím pochválit, že do poslední chvíle chtěli vyhrát. A měli jsme i hodně šancí na to, aby se to povedlo," hodnotil trenér domácích Dušan Uhrin.

Při úvodním sevření soupeře jeho tým zahrozil Švejdíkovou hlavičkou, kterou Ticháček vyrazil. Lacino se do vedení ale dostali Plzeňští. Zbytečně vyběhnuvší brankář Miller si nerozuměl s Vítem, který odhlavičkoval k Vágnerovi a ten lobem zakončoval do sítě. "Zbytečná chyba gólmana," posteskl si Uhrin.

Domácí tlačili. Kysela při jednom ze závarů pálil do brankáře. O chvíli později - ve 28. min. - už ale zblízka Ticháčka prostřelil. - 1:1. Z málo viditelných boleslavských útočníků na sebe upozornil Holub ve 35. minutě: nikým nekrytý v jasné šanci hlavičkoval vedle.

Plzeň trestala zaváhání

Z ojedinělého nájezdu hostů bylo zle domácí defenzivě. Hrdina hostů Vágner si neomylně šel pro penaltu, Matějovský mu to nepřehlédnutelným zákrokem ulehčil. Limberský se z 11 m napoprvé neprosadil, panenkovský dloubák do strany Miller vyrazil, ale na reparát měl plzeňský středopolař čas i pohodlí - 1:2.

"Kopl to ale nejhůř jak mohl," podotkl kouč hostů Zdeněk Michálek. "V tréninku to tak dávám. Nikdo jít kopat nechtěl, Vágner coby faulovaný se do toho nehnal stejně jako další určený střelec Zakopal, tak to zbylo na mě," poznamenal David Limberský.

Nápor domácích po pauze byl dlouho bezzubý. Až v 74. minutě si prostor našel Holub a hlavou vyrovnal. Domácí ještě přitlačili, ale na skóre nic nezměnil příchod Brazilce Dioga Pirese, ani šance Ševinského, jenž hlavou z malého vápna poslal míč nad břevno.

"Domácí byli lepší, ale dvakrát jsme potrestali jejich zaváhání. S bodem jsem spokojen, přiklonilo se k nám štěstí," oddechl si kouč Michálek.

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:2 (1:2)
Branky: 28. Kysela, 74. Holub - 8. Vágner, 42. Limberský. Rozhodčí: Helebrant - Chytil, Pelikán. ŽK: Kysela, Kulič - Fillo, Procházka, Vágner, Ticháček, Kousal. Diváci: 4610.
Boleslav: Miller - Ševinský, Švejdík, Vít, Rychlík - Kysela, Matějovský, Pecka, Čáp (78. Pires) - Kulič (86. Tymr), Holub. Trenér: Uhrin ml.
Plzeň: Ticháček - Procházka, Zakopal, Rada, Smola - Knakal, Fillo (88. Jarolím), Pilař, Limberský - Bednář (80. Kousal), Vágner (67. J. Šíma). Trenér: Michálek.

Reklama

Související témata: